De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KV DOS komt net tekort voor een stunt

KV DOS komt net tekort voor een stunt
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN - De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben zaterdag niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Mid-Fryslan. De formatie van trainer Michael Jongman maakte het de koploper erg lastig, maar kwam net tekort (24-26).

Jongman, die zijn contract met een jaar heeft verlengd, gaf naderhand aan dat hij erg tevreden was over het getoonde spel van zijn ploeg. Hij zag veel strijd en beleving bij DOS.

Jongman vond dat zijn ploeg een gelijkspel had verdiend, maar moest genoegen nemen met een nipte nederlaag. De bezoekers namen in de eerste helft een voorsprong van vier punten. DOS was na rust niet in staat om de schade geheel te repareren.

In de eerste helft was het genieten voor de in grote getale aanwezige toeschouwers. De gasten liet zien dat ze terecht bovenaan staan in de overgangsklasse A. Met veel lengte in de ploeg wist Mid-Fryslan in de korfzone steeds de bal te heroveren. De Friezen konden steeds aanleggen en blijven scoren. Bij rust keek DOS tegen een 16-20 achterstand aan.

De korfballers van DOS lieten direct in de tweede helft zien dat ze niet van plan waren om de handdoek in de ring te gooien en kwamen terug tot 19-21. Beide ploegen wisten het hoge niveau van de eerste helft niet vast te houden. Qua scorend vermogen was het minder. Beide coaches probeerden met het inbrengen van een aantal wissels hier verandering in te brengen.

Met nog vijf minuten op de klok bij een tussenstand van 23-25 in het voordeel van Mid-Fryslan kreeg het thuispubliek het gevoel had dat er een stunt in de lucht hing. DOS kon echter het verschil niet goedmaken. Mid-Fryslan speelde de wedstrijd rustig uit en won met 24-26.

Na afloop was er opluchting bij Mid-Fryslan en berusting bij DOS. De Kamper ploeg had het de koploper lastig gemaakt, maar kwam net tekort om Mid-Frysland echt pijn te doen.