De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KV DOS Kampen stelt hevig teleur tegen hekkensluiter

Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben zaterdag verzuimd om zichzelf in veilige haven te spelen in de overgangsklasse B. De ploeg verloor verrassend met 11-15 van hekkensluiter AVO.

DOS speelde van een van de slechtste wedstrijden dit seizoen.

DOS-coach Herman Egberts lukte het niet om zijn ploeg op het juiste spoor te krijgen. Ook de verschillende wissels die Egberts bracht gaven niet het gewenste resultaat.

De strijd en gemotiveerdheid die tegenstander AVO liet zien vanaf het begin tot het einde ontbrak volledig bij de Kampenaren, waardoor het verschil al in de eerste helft werd gemaakt. Na de stand van 2-2 liepen de Assenaren snel uit naar een ruststand van 5-9. DOS liep ook in de tweede helft constant achter de feiten aan. Na elk doelpunt van Kamper kant had AVO een passend antwoord met een tegendoelpunt. DOS scoorde slechts elf keer en dat was veel te weinig om AVO te verontrusten.

De ploeg zal de rest van de competitie uit een ander vaatje moeten tappen, wil het niet in de problemen komen. Amicitia, voorlaatste in de overgangsklasse B heeft maar drie punten minder dan DOS.