<< Ga terug

KV DOS Kampen pakt eerste overwinning

KV DOS Kampen pakt eerste overwinning
Foto: Tennekes

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen/Veltman hebben de eerste zege binnen. Tweemaal Zes werd met 18-15 verslagen.

De reis van de korfballers van Tweemaal Zes vanuit Sint Maartensdijk naar Kampen verliep niet voorspoedig. Het gezelschap stond een uur in de file. Daarom begon de wedstrijd op Sportpark De Maten een half uur later dan gepland.

KV DOS had wat goed te maken. Een week eerder werd verloren van Antilopen uit Leusden. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, Daniël Lewerissa scoorde snel het eerste doelpunt.

Al snel keek DOS echter tegen een achterstand aan, doordat de tegenstander uit Sint Maartensdijk gemakkelijk de korf wist te vinden. Binnen vijftien minuten spelen stond er een achterstand van 2-7 op het scorebord.

Toch wist DOS, in tegenstelling tot vorige week, zich wel te herstellen. waardoor het gat niet te groot werd. Bij rust keek de Kamper formatie tegen een 6-8 achterstand aan.

DOS-coach Michaël Jongman zag dat zijn ploeg na rust wel de overtuiging en het vertrouwen had dat hij graag wilde zien. Langzaam maar zeker kantelde de wedstrijd.

Na een aantal zuivere afstandsschoten van Matthijs Bastiaan en doorloopballen van Esther Hamberg wist de thuisploeg de achterstand om te zetten in een voorsprong van vier doelpunten. Mede door een erg sterk spelende Lewerissa in de korfzone konden zijn vakgenoten keer op keer tot schot komen, waarbij Dennis van Putten er uiteindelijk vijf wist in te leggen.

Tweemaal Zes kon er niets meer tegenoverstellen en na het laatste fluitsignaal stond de terechte einduitslag van 18-15 op het bord. Matthijs Bastiaan was topscorer bij DOS met zes treffers. Zo tankte DOS vertrouwen voor de derby tegen stadsgenoot Wit-Blauw.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo