De Brug

Woensdag, 23 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KNVB geeft DOS Kampen plek in landelijk bekertoernooi

KNVB geeft DOS Kampen plek in landelijk bekertoernooi
Foto: Rainer Fröhlich
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - DOS Kampen gaat in de koker voor het landelijke bekertoernooi. De Kamper eersteklasser is een van de vier ploegen die vanuit district oost wordt doorgeschoven naar het landelijke bekertoernooi.

DOS Kampen verrastte op 3 maart door Berkum uit de districtsbeker te knikkeren. Deze wedstrijd in de achtste finales van de districtsbeker won DOS met 1-4 in Zwolle en was goed voor een plek in de kwartfinales. De halve finale was goed geweest voor een plek in het landelijke bekertoernooi, maar door de coronacrisis werd het districtsbekertoernooi niet uitgespeeld. Nu is er dus alsnog goed nieuws voor DOS.

De KNVB heeft een lijst opgesteld van behaalde resultaten. “Op basis daarvan zit DOS bij de vier beste van de negen ploegen die nog in het districtsbekertoernooi zaten”, aldus DOS-trainer Marcel Post. Naast DOS hebben ook AWC, DUNO en DTS Ede een plek gekregen in het landelijke bekertoernooi.

DOS begint in de voorronde van de landelijke KNVB-beker en komt op 29 augustus in actie. Post is uiteraard blij dat DOS in het landelijke bekertoernooi kan aantreden. “Het is mooi dat we dit met z’n allen hebben bereikt.”