De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KNKV stelt besluit zaalcompetitie uit

KNKV stelt besluit zaalcompetitie uit
Redactie: Gerard Meijeringh

ZEIST - Hoe wordt het huidige korfbalseizoen in de zaal afgesloten? Dat blijft voorlopig onduidelijk. Het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond (KNKV) heeft een besluit over dit onderwerp uitgesteld tot minstens 6 april.

Eerder had de bond gecommuniceerd dat uiterlijk 20 maart een mededeling zou volgen over de rangschikking en de promotie- en degradatieregeling. “Maar gezien de huidige complexe situatie met bijbehorende elkaar snel opvolgende ontwikkelingen neemt het KNKV langer de tijd om richting volgend zaalseizoen tot een weloverwogen en voor alle partijen zo goed mogelijk besluit te komen”, zo laat het KNKV weten.

De Kamper korfbalverenigingen, KV DOS Kampen/Veltman en Wit-Blauw Green Organics, komen uit in de overgangsklasse. Op dit niveau zijn elf wedstrijden afgewerkt en moeten nog drie wedstrijden worden gespeeld in de zaalcompetitie. DOS staat in de overgangsklasse A op een gedeelde derde plek. Voor het kampioenschap komt de ploeg niet in aanmerking en DOS hoeft zich geen zorgen te maken over degradatie. De marge met NKC ’51, voorlaatste in de stand, bedraagt zes punten.

Voor Wit-Blauw liggen de kaarten anders. De ploeg van trainer Marc Houtman heeft zich omhoog gewerkt op de ranglijst. Wit-Blauw staat op een gedeelde derde plek in de overgangsklasse B, maar de marge met de gevarenzone is niet groot. Amicitia, voorlaatste in de competitie, heeft maar twee punten minder.