De Brug

Donderdag, 24 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Kim Spronk en Sophie Post clubkampioenen

Kim Spronk en Sophie Post clubkampioenenKim Spronk en Sophie Post clubkampioenenKim Spronk en Sophie Post clubkampioenenKim Spronk en Sophie Post clubkampioenenKim Spronk en Sophie Post clubkampioenen
Redactie: Gerard Meijeringh

IJSSELMUIDEN - In de nieuwe manege van de Deltaruiters stonden afgelopen vrijdag en zaterdag de clubkampioenschappen op het programma. Kim Spronk (paarden) en Sophie Post (pony’s) lieten zich kronen tot algehele clubkampioenen.

Vrijdagmiddag ging het evenement van start met de paardendressuur. De winst ging naar Nicole Spijker met Kylani. Zij mag zich dressuurkampioen noemen bij de Deltaruiters. Ook werden er verschillende dagprijzen uitgereikt. Eerste plaatsen waren er voor Arjan Jager (klasse B), Annemieke Vinke (klasse L1), Jorita Meuleman (klasse B), Nicole Spijker (klasse L2/L2) en Therese van Dijk (M1/M2).

Bij de ponydressuur op zaterdag waren er eerste prijzen voor Roselyn Slendebroek (B-AB), Sophie Riezebos (B-CDE), Jojanneke Slendebroek (L1/L2-CDE) en Kaylee Schiphorst (M1/M2-DE).

Roselyn Slendebroek werd met Goldberg’s Chiayne uitgeroepen tot dressuurkampioen bij de pony’s.

Bij het springen bij de pony’s pakte Lisa Post de eerste prijs in de klasse BB-AB. Haar tweelingzus Sophie was het sterkst in klasse B/L-ABC. Sophie Riesebos legde beslag op de eerste prijs in de klasse BB-D. Kyra Snoeijer was het beste in de klasse L-DE en Anouschka Wielink won in de klasse L-DE. Kim Spronk won de eerste prijs in de hoogste klasse Z-D. Sophie Post werd met Beukenhof’s Petra uitgeroepen tot springkampioen van de Deltaruiters en mag zich tevens algeheel clubkampioen noemen.

Bij het springen voor paarden ging de zege in het eerste parcours naar Berdien Westerik. Eerste prijzen waren er ook voor Kim Spronk (klasse B), Wendelie Flier (klasse L) en Miranda Spronk (klasse M). Kim Spronk won ook het tweede parcours met Christien in een snelle tijd en werd uitgeroepen tot springkampioen en algeheel kampioen van de Deltaruiters. Ruben Koetsier mag zich de bixiekampioen van de Deltaruiters noemen.