De Brug

Zaterdag, 6 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC weer met lege handen

KHC weer met lege handen
Foto: John Zoetebier
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – KHC heeft het tot dusver moeilijk in het nieuwe jaar. Ook tegen DTS Ede was de ploeg van trainer Herman Oosterhaar niet bijster goed op dreef. KHC verloor met 0-2. “We zijn vooral niet opgewassen tegen onszelf”, aldus Oosterhaar.

KHC zit duidelijk in een dalletje. Teveel spelers zijn niet in vorm. “Dat maakt iedere ploeg mee. Evenals vorig seizoen zitten we in een na-winterstop dip. We missen het vertrouwen om met lef te gaan spelen”, aldus Oosterhaar.

KHC moest aantreden zonder Burak Alp en Karim Gabara (twee wedstrijden geschorst). Tot de 0-1 was er weinig aan de hand voor KHC. Mitchell Hooisma kreeg de gelegenheid om KHC op voorsprong te brengen, maar hij nam te veel tijd, waardoor de tegenstander de gelegenheid kreeg om te blokken. In de 16e minuut kwam DTS op 0-1. “Dat doelpunt krijgen we veel te gemakkelijk tegen. Als je dan ook nog in eigen doel schiet, wordt het lastig”, aldus Oosterhaar.

Dat moment vond plaats in de 52ste minuut. Een voorzet vanaf links werd in eigen doel gewerkt door Nick Notrot. KHC kon daarna niets meer forceren en wacht nog steeds op de eerste punten in 2019. Komende dinsdag speelt KHC in de vierde ronde van de districtsbeker bij hoofdklasser Berkum, aanvang 20.00 uur.