De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC speelt met OWIOS

KHC speelt met OWIOS
Foto: John Zoetebier
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – In het eerste bekerduel bleef KHC nog steken op 2-2 tegen SVI. Zaterdag was een andere tweedeklasser, OWIOS, geen partij voor KHC. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar won met maar liefst 7-0. Karim Gabara maakte drie doelpunten.

Aanvankelijk was er weinig aan de hand voor OWIOS. KHC hanteerde een te laag tempo. Vanaf minuut 17 veranderde alles. Ineens ging de bal snel rond. De thuisploeg creƫerde verschillende goede kansen. In de 27ste minuut was het raak. Na goed voorbereidend werk van Burak Alp opende Romano Luhukay de score. Vervolgens ging het heel snel. Een minuut later ging Gabara alleen af op het doel en scoorde 2-0. In de 29ste minuut mocht dezelfde Gabara op randje buitenspel doorgaan. Hij maakte het vervolgens goed af. Daarna kon OWIOS even op adem komen en waren de bezoekers enkele keren dreigend. Aan de andere kant raakte Alp de paal.

In de 39ste minuut pakte KHC het scoren van doelpunten weer op. Luhukay ging goed door en na een fraaie individuele actie zorgde hij voor 4-0. Drie minuten later voltooide Gabara een loepzuivere hattrick.

Met 5-0 was de wedstrijd natuurlijk gespeeld. KHC schakelde een tandje terug en OWIOS beperkte zich tot verdedigen. In de slotfase wist KHC de score nog op te voeren. Eerst was Alp verantwoordelijk voor de 6-0 op aangeven van Leroy Knol. In de 88ste minuut zorgde invaller Ibrahim Tuncer voor een mooi slot.; Hij maakte zich prima vrij en verschalkte de doelman met een fraaie boogbal.