De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC moeizaam langs DSV ’61 in bekerduel

KHC moeizaam langs DSV ’61 in bekerduelKHC moeizaam langs DSV ’61 in bekerduel
Redactie: Gerard Meijeringh

DOORNSPIJK – KHC heeft zaterdag ten koste van DSV '61 de tweede ronde van de districtsbeker bereikt (1-3). Gemakkelijk ging dat niet. In de eerste helft kwam KHC zelfs op achterstand tegen de derdeklasser. Uiteindelijk kwam het toch nog goed. In de laatste twintig minuten wist KHC toch nog een ruime zege te behalen.

KHC speelde voor rust matig. DSV stond compact. De Kamper gasten speelden in een veel te laag tempo om de muur te slechten. Tot overmaat van ramp kwam KHC ook nog op achterstand. Achterin stond het even niet goed achterin bij KHC. Jeffrey Scheurs profiteerde door raak te koppen.

Na de thee wilde KHC het recht zetten. Op het vlakke natuurgrasveld en de stromende regen werd het ineens een wedstrijd en begon KHC er weer in te geloven. Het tempo ging omhoog en daar had DSV’61 het moeilijk mee. Het vele loop werk begon zijn tol te eisen. Het inbrengen van Burak Alp en Nick Notrot als verse krachten bracht de boel in beweging. Pas in de 70e minuut kwam KHC langszij via een treffer van Kevin Isidora. Daarna ging het snel. In de 78ste minuut schoot Jeffrey de Nooijer raak uit een vrije trap. Even later zorgde Romano Luhukay na een individuele actie voor de 1-3 eindstand.

Komende zaterdag speelt KHC thuis de derby tegen Go-Ahead Kampen, aanvang 18.00 uur.