De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC gooit hoofdklasser DETO uit de beker

KHC gooit hoofdklasser DETO uit de beker
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – KHC heeft zaterdag gestunt in de districtsbeker. Op Sportpark De Venen werd DETO met 1-0 verslagen. Een geweldige opsteker voor de Kamper eersteklasser na een moeizame periode in de competitie. “Dit is balsem voor de ziel”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Go-Ahead had Oosterhaar wat omzettingen gedaan. Karim Gabara en Leroy Knol fungeerden als controlerende middenvelder. Ricardo Talu stond op de tien-positie en Jarron de Lange en Durk van der Leest begonnen in de basis. Mike Frederiks speelde als linksachter. De wijzigingen pakten goed uit.

KHC begon goed en kon in de 11e minuut juichen. Talu werd goed vrijgespeeld in de as. Vervolgens schoot hij de bal via de paal binnen. KHC slaagde erin om deze voorsprong over de streep te trekken en had eigenlijk vaker moeten scoren. Zo kreeg Özhan Kardag twee goede kansen. Na rust waren er mogelijkheden voor Mitchell Hooisma in de counter. Aan de andere kant was ook DETO enkele keren gevaarlijk. KHC-keeper Jorian van Dijk verrichtte een belangrijke redding bij een kans voor DETO.

“We hebben verdiend gewonnen en hebben het ontzettend goed gedaan”, was de conclusie van Oosterhaar. “Het was honderd procent anders in vergelijking met de wedstrijd tegen Go-Ahead. Er was teamgeest. Spelers gingen voor elkaar door het vuur in plaats van elkaar af te vallen. DETO was voor ons de juiste tegenstander op het juiste moment. Dit moeten we meenemen naar volgende week.”

Komende zaterdag staat voor KHC een belangrijk duel op het programma. De hekkensluiter speelt een uitduel bij Hierden, voorlaatste in de competitie. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt drie punten.