De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

KHC en Hierden in balans

KHC en Hierden in balansKHC en Hierden in balans
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – KHC is er zaterdag niet in geslaagd om te winnen van Hierden. In een aantrekkelijke wedstrijd kwamen beide ploegen uit op 3-3.

KHC kreeg al in de 5e minuut de eerste tegentreffer om de oren. Er werd niet scherp verdedigd, waarna een speler de gelegenheid kreeg om vrij in te koppen. De gelijkmaker viel even later via Romano Luhukay, die als verdediger acteerde.

Na rust werd een vrije trap niet goed verwerkt door KHC-keeper Jorian van Dijk. De spits van Hierden kon vervolgens de bal binnen tikken. Burak Alp fabriceerde de mooiste treffer van de middag. Vanaf zo’n 20 meter schoot hij raak. Hierden kwam daarna wederom op voorsprong uit een goed lopende aanval. Vlak voor tijd stelde KHC toch nog een punt veilig. Na een duidelijke handsbal ging de bal op de stip. Nick Notrot schoot de strafschop binnen.

“We hebben drie keer achter gestaan. Dan moet je blij zijn met een punt, zeker als je in de laatste minuut via een penalty de gelijkmaker scoort. Maar daarvoor hadden we de wedstrijd wel kunnen beslissen. Karim Gabara kreeg twee goede kansen en Talha Özen hadden kunnen scoren”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.