<< Ga terug

KHC-DOS in tweede competitieronde, Go-Ahead-DOS op 2 november

KHC-DOS in tweede competitieronde, Go-Ahead-DOS op 2 november
Foto: Foto Tennekes

KAMPEN - De KNVB heeft afgelopen weekeinde de programma’s van de verschillende voetbalcompetities bekendgemaakt. De eerste Kamper derby in de eerste klasse D is KHC-DOS Kampen. De strijd tussen Go-Ahead Kampen en DOS Kampen is terug. De eerste aflevering vindt plaats op 2 november.

Go-Ahead Kampen begint het seizoen met een uitwedstrijd bij DTS Ede. DOS Kampen start het avontuur in de eerste klasse met een thuiswedstrijd tegen Nunspeet. KHC start met een uitduel bij CSV Apeldoorn.

Met de promotie van DOS Kampen staan er komend seizoen zes Kamper derby’s in de zware eerste klasse D op het programma. Op 28 september ontvangt KHC DOS Kampen.

Op 2 november staat de eerste kraker tussen Go-Ahead Kampen en DOS Kampen geprogrammeerd. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Middenwetering. Het is vele jaren geleden dat beide ploegen elkaar hebben getroffen in competitieverband. De laatste keer was op 25 april 2015. Go-Ahead won toen met 1-2 en gaf de rivaal daarmee het beslissende zetje omlaag naar de tweede klasse. Pas dit jaar slaagde DOS erin om terug te komen in de eerste klasse.

KHC en Go-Ahead treffen elkaar op 9 november. Na de winterstop staat deze wedstrijd op 15 februari ingepland op Sportpark Middenwetering. Op 21 maart wordt de derby tussen DOS en Go-Ahead gespeeld op Sportpark De Maten. Op 25 april speelt DOS thuis tegen KHC.

IJVV

In de tweede klasse H begint IJVV op zaterdag 23 september met een uitwedstrijd bij Sparta Enschede. Een week later speelt IJVV in eigen huis de derby tegen OWIOS.

Vierde klasse D

Door de degradatie van Zalk is het Kamper voetbal in de vierde klasse D weer vertegenwoordigd met vier teams. En dat betekent volop derby’s. Op de eerste speeldag ontmoeten VV Kampen en Wilsum elkaar in Kampen. Op 19 oktober is de tweestrijd tussen Zalk en ’s-Heerenbroek in Zalk. Op 9 november is het ’s-Heerenbroek-Kampen en Zalk tegen Wilsum. Op 7 december treffen de goede buren Wilsum en ’s-Heerenbroek elkaar in Wilsum. Zalk speelt op 14 december thuis tegen VV Kampen.

Na de winterstop is de eerste derby in de vierde klasse D in het Kamper voetbal Wilsum-VV Kampen op 1 februari. Een week later ontvangt Kampen ‘s-Heerenbroek. Op 15 februari is het Wilsum-Zalk. ‘s-Heerenbroek tegen Zalk staat gepland voor 14 maart en op 4 april ontvangt Kampen Zalk. Op de laatste speeldag speelt ‘s-Heerenbroek thuis tegen Wilsum.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo