<< Ga terug

Karatebroers VanMoerkerk finalist op NK

Karatebroers VanMoerkerk finalist op NK

APELDOORN - Dylan en Joel van Moerkerk uit Kampen hebben met succes deelgenomen aan de nationale karatekampioenschappen voor senioren in Apeldoorn. De karatebroers behaalden ieder een zilveren medaille.

In Apeldoorn stond zondag het NK voor senioren op het programma. Dylan en Joel van Moerkerk waren met de Zwolse karateploeg Mossel-Boot naar Apeldoorn vertrokken om mee te doen voor de ereprijzen en dat pakte uitstekend uit.

Bij de middengewichten (-75 kg) liep Dylan van Moerkerk voortvarend naar de finale met technisch mooi karate. Hierin nam hij een 1-0 voorsprong tegen de kampioen van 2019, Nick Gerrese uit Rotterdam. Kort voor tijd maakte de Rotterdammer echter gelijk en moesten de vijf scheidsrechters een beslissing nemen wie de titel zou meenemen. Met 3-2 ging de winst naar Gerrese en moest Van Moerkerk genoegen nemen met een een zilveren plak.

Broer Joel van Moerkerk (-84 kg) zorgde voor de verrassing van de dag door drievoudig Europees kampioen Timothy Petersen in de halve finale met 1-0 te verslaan. In de slotfase plaatste de Kampenaar de beslissende stoot bij Petersen. In de finale moest van Moerkerk echter de winst laten aan zijn grote concurrent Brain Timmermans uit Maastricht.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo