<< Ga terug

Kamper sport blijft Tonny Zweers enthousiasmeren

Kamper sport blijft Tonny Zweers enthousiasmeren
Foto: Tennekes

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Sportraad Kampen staat voor een uitdagend jaar. Met het aannemen van het Kamper Sportakkoord door de Kamper politiek is het in 2020 tijd voor een passend vervolg in de vorm van een goede uitvoering. Daarnaast staat op donderdag 5 maart de 35ste editie van de VHK Kamper Sportverkiezing op het programma. In de maanden januari en februari worden de genomineerde sporters bekendgemaakt.

Je zegt Sportraad Kampen en meteen denk je aan Tonny Zweers. De 77-jarige kwieke Kamperse is al vele jaren als voorzitter het gezicht van Sportraad Kampen. De Kamper sport heeft veel te danken aan Zweers en met haar enthousiasme, knowhow en fanatisme kun je gerust stellen dat de Kamper sport eigenlijk niet zonder haar kan. Op donderdagmiddag in de kantine van tennisclub KJLTC reageert ze op haar eigen manier. “Ze branden me niet weg. Kennelijk vindt iedereen het prettig dat ik nog steeds voorzitter ben van Sportraad Kampen en ik vind het nog steeds leuk”, lacht Zweers.

Kamper Sportakkoord

Sportraad Kampen behartigt de belangen van sportverenigingen en sporters in Kampen. Eind 2019 werd het belang van de organisatie weer eens duidelijk. Sportraad Kampen was de stuwende kracht achter het Kamper Sportakkoord dat door de Kamper politiek unaniem werd omarmd. Natuurlijk was het niet alleen het werk van Sportraad Kampen. Het was het resultaat van een succesvolle samenwerking tussen Sportraad Kampen, gemeente Kampen, sportverenigingen, welzijns- en zorginstellingen, bedrijven en scholen. Rode draad in het geheel is dat mensen die veel sporten minder zorg nodig hebben.

Vijf werkgroepen

Hoe stimuleer je het om mensen in beweging te krijgen? Het Kamper Sportakkoord biedt handvaten om dit zoveel mogelijk te bevorderen. Het akkoord heeft een looptijd van twee jaar. Dit jaar moet het in werking worden gezet. “Veel mensen gaan er mee aan de slag. Er zijn vijf verschillende werkgroepen. Vitale sportaanbidders en positieve sportcultuur, Duurzame sportinfrastructuur, Van jongs af aan vaardig in bewegen, Bijzondere prestaties inspireren en Inclusief sport en bewegen”, aldus Zweers. Hiermee worden alle doelgroepen meegenomen, van jeugd tot ouderen, van topsporters tot breedtesporters. “Het Kamper Sportakkoord is heel breed. Dat laat zien hoe belangrijk de sport is. Dat prikkelt me”, zegt Zweers. “Alle werkgroepen ontwikkelen een eigen programma. Wat kunnen ze aanbieden voor bewoners? Sportraad Kampen participeert in elke werkgroep.” Voor de uitvoering van het Kamper Sportakkoord heeft de gemeente 50.000 euro beschikbaar gesteld.

Kamper Sportverkiezing

Het Kamper Sportakkoord geeft Zweers nieuwe energie. Dat geldt ook voor de jaarlijkse Kamper Sportverkiezing. Voor de twee keer op rij wordt het evenement in de Stadsgehoorzaal gehouden. De voorzitter van Sportraad Kampen vindt het belangrijk dat succesvolle sporters ieder jaar de aandacht krijgen die ze verdienen. Dit jaar wordt de Kamper Sportverkiezing voor de 35ste keer gehouden. “Een jubileumeditie. Daarom gaan we er een andere boost aan geven”, aldus Zweers. Dit keer vinden er geen demonstraties plaats van sporters. De bezoekers kunnen op 5 maart genieten van een show van de Showciety Acrobatics. Daarna worden de verschillende sportprijzen uitgereikt.

Uniek evenement

Zweers verheugt zich zoals ieder jaar op de Kamper Sportverkiezingen. “Het maakt me enthousiast. Het is een evenement waar iedereen welkom is”, zegt de voorzitter van Sportraad Kampen. Ze hoopt op een grote opkomst. “Vanuit de sport mag er best wat meer enthousiasme komen voor de Kamper Sportverkiezing. De toegang is gratis. Het is een all-in feest. Kom alsjeblieft! Het is een uniek evenement. Het is slim om van tevoren een kaart te halen bij De Stadsgehoorzaal. Zo kun je je eigen plek reserveren.”Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo