<< Ga terug

Kamper kanovaarders naar Olympic Hopes in Slowakije

Kamper kanovaarders naar Olympic Hopes in Slowakije

KAMPEN - Terwijl de meeste scholieren hun klaslokaal weer binnen lopen, stappen Jesse Penninkhof, Robbie Kock en Jessin Kroes van Kanovereniging Skonenvaarder in het vliegtuig naar Bratislava. In Slowakije vindt namelijk van 13 tot en met 15 september de Olympic Hopes plaats. Een wedstrijd voor (inter)nationale talenten in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar.

Het drietal van kanovereniging KV Skonenvaarder kreeg het nieuws, dat ze waren geselecteerd, afgelopen juni te horen tijdens de Hanzeregatta. Jesse Penninkhof komt aan de start op de 200 meter, Robbie Kock op de 500 meter en Jessin Kroes op de 1.000 meter. Daarnaast vinden er nog K2 wedstrijden plaats op deze afstanden.

De selectie voor Olympic Hopes heeft een extra Kamper dimensie, omdat de begeleiding van dit jong Oranje-team in handen is van Jennely Bos en Albart Flier, ook vaarders van de Skonenvaarder die samen heel wat internationale topwedstrijden achter hun naam hebben staan. (EK,WK & Olympic Hopes)

De kanovaarders zijn zo vlak voor het toernooi dan ook erg enthousiast.

“Dat dit niet zomaar een wedstrijd is blijkt wel uit het feit dat de deelnemers uit maar liefst 35 landen van over de hele wereld komen” meldt Kock. “Van ArgentiniĆ« tot Nieuw Zeeland en van Japan tot Zuid Afrika. En dan is het toch wel bijzonder dat je voor je land mag uitkomen” zegt Penninkhof. “En dat voel je pas echt als je dat oranje-tenue aantrekt” vult Kroes aan. “We hopen dat we onze PR’s daar kunnen verbeteren en daarmee in het toernooi kunnen groeien. Maar dat zal een grote opgave worden want de concurrentie, zeker uit het voormalige Oostblok, is moordend.” Woensdag sluit het drietal zich op Schiphol aan bij de oranje-selectie. Donderdag vindt nog een lichte training plaats op de baan in Bratislava, voordat het toernooi op vrijdag los barst.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo