De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Jordan Weggelaar nieuwe trainer Reflex

Jordan Weggelaar nieuwe trainer Reflex
Sandor van Straten probeert de spelers van Reflex op te peppen
Foto: Foto Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Jordan Weggelaar wordt de nieuwe hoofdtrainer bij het eerste herenteam van Zalsman/Reflex. De 44-jarige inwoner van Mariënheem is momenteel hoofdtrainer bij Webton Hengelo. Deze club speelt evenals Reflex in de topdivisie.

Weggelaar wordt de opvolger van Henk Gootjes, die na dit seizoen na vier jaar afscheid neemt bij Reflex. “We zijn heel blij met Jordan Weggelaar”, zegt Sandor van Straten namens de technische commissie van Reflex. “Onlangs heeft hij een proeftraining gedraaid bij ons om elkaar beter te leren kennen. Dat was heel positief. Het beviel goed van beide kanten. We denken dat hij goed bij ons past.” Volgens Van Straten is Weggelaar een ander soort trainer dan Gootjes. “Henk is een mensenmens. Jordan zit er meer bovenop. Hij is iemand van no-nonsense. Met hem hopen we een nieuwe weg in te slaan.” Volgens Van Straten is het tijd voor een nieuw gezicht bij Reflex. “Maar we vinden het wel jammer dat Henk weg gaat. Hij heeft veel verstand van volleybal en leeft voor de sport. Henk zou niet misstaan in de eredivisie. Hij maakt spelers echt beter, maar na vier jaar is het tijd voor iets anders.”

Wegens privéomstandigheden kan Gootjes voorlopig niet fungeren als hoofdtrainer bij Reflex. Daarom had Van Straten zaterdag de touwtjes in handen op de bank bij Reflex. Tegen Donitas verloor Reflex met 1-3. De eerste set ging naar een goed spelend Reflex (25-20). Daarna had Reflex de tweede set voor het grijpen bij een voorsprong van 21-17, maar uiteindelijk wist Donitas deze set toch nog binnen te slepen met 26-28. Ook de derde set ging nipt verloren (25-27). Daarna was het over bij Reflex (18-25). “Als het goed gaat, kunnen we heel goed volleyballen, maar als het tegenzit, zijn we mentaal niet sterk genoeg. Dan zijn we te kwetsbaar. Onder druk geven we niet thuis.”

De titel is inmiddels ver weg voor Reflex. “Na de nederlaag bij VCN (op 25 januari, red.) hebben we dat losgelaten. We willen nu gewoon lekker volleyballen”, aldus Van Straten, die komende donderdag onder het mes gaat. Al eerder werd hij geopereerd aan zijn kruisband, maar in december ging het weer mis. Donderdag volgt een tweede uitgebreidere operatie. “Ik krijg nu een patellapees van een donor. Eerder werd een stuk uit mijn hamstring gebruikt bij de eerste operatie, maar ik heb vervolgens veel pech gehad. Ik ben er weer doorheen gegaan. Mijn kruisband heeft het niet gehouden. Voordelen van het een patellapees is dat het een sterker is dan een hamstring.” Tijdens de operatie wordt ook de zijband van zijn knie verstevigd. Wanneer ik weer kan spelen? Ik hoop over zeven of acht maanden.”