De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV verliest bij Sparta Enschede

IJVV verliest bij Sparta Enschede
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ENSCHEDE – Een gewenste goede start van de competitie is zaterdag uitgebleven voor IJVV. Sparta Enschede won met 3-0 van de IJsselmuidenaren. Volgens IJVV-trainer Eduard Lindeboom had er meer ingezeten. “We waren ons er niet bewust van dat er meer mogelijk was dan dit.”

Zonder de geschorste Sander Morren moest Lindeboom schuiven in de laatste linie. Dat kwam de organisatie niet ten goede. Tot overmaat van ramp bleef de ervaren Mark Homme van der Veen na de rust in de kleedkamer achter. Nadat hij een ellenboog tegen zijn hoofd gehad in de slotfase van de eerste helft was hij niet meer in staat om verder te spelen.

IJVV kwam in de 22ste minuut op achterstand. Bij een ingooi zette IJVV de boel niet goed vast. Uiteindelijk maakte Maikel Boelema de 1-0. Vlak voor rust behoedde doelman Jasper Fix IJVV voor een grotere achterstand.

IJVV kon weinig uitrichten en kwam in de 60ste minuut op een 2-0 achterstand na een cadeautje van Martijn de Kleine. Hij raakte de bal volkomen verkeerd. De bal kwam in de voeten van Jorn Jonge Poerink, die simpel de 2-0 kon aantekenen.

Nadat een schot van Gerjon van den Berg over het doel verdween, moest IJVV vanaf de 66ste minuut met tien man verder. IJVV claimde een strafschop, nadat Raymon Beuling onderuit ging in het strafschopgebied. Na protesten werd Robin Horstman met rood weggestuurd. In de 80ste minuut bepaalde Daan Akkerman de eindstand op 3-0. Beuling was vlak voor tijd nog dicht bij de eretreffer voor IJVV, maar de bal werd net voor de lijn gekeerd.

Lindeboom baalde van de nederlaag. “Sparta was niet sterk, maar wij waren ook niet in goede doen door de mutaties.”