De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV treft angstgegner, DOS ontvangt naamgenoot, uitduels Go-Ahead en KHC

IJVV treft angstgegner, DOS ontvangt naamgenoot, uitduels Go-Ahead en KHC
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – In de zesde competitieronde speelt tweedeklasser IJVV zaterdag een thuiswedstrijd tegen Be Quick ’28. Een klasse hoger hoopt DOS Kampen na drie nederlagen op een goed resultaat tegen DOS ’37 en zijn er uitduels voor Go-Ahead Kampen en KHC in respectievelijk Opheusden en Barneveld.

Na een moeizame start sprokkelt IJVV de laatste weken de punten bij elkaar. In de laatste drie duels pakte IJVV zeven punten. Zaterdag wacht het thuisduel tegen Be Quick ’28. De cijfers spreken niet in het voordeel van IJVV. Nadat Be Quick in 2016 degradeerde naar de tweede klasse troffen beide ploegen elkaar zes keer. Vijf keer trok IJVV aan het korte eind.

DOS Kampen speelt zaterdag thuis tegen DOS ’37, de nummer zeven in de competitie. De ploeg uit Vriezenveen verzamelde tot dusver acht punten, vier meer dan DOS Kampen. Go-Ahead Kampen wacht een lastige klus met het uitduel bij DFS Opheusden. Deze ploeg staat vijfde in de eerste klasse D met twee punten achterstand op koploper SVZW, maar heeft een zwaar programma achter de rug. KHC reist af naar Barneveld voor het uitduel bij de plaatselijke SDV. Met zes punten uit vijf wedstrijden valt de oogst van SDV Barneveld tot dusver een beetje tegen. KHC is hekkensluiter in de eerste klasse met slechts één punt. Na de matige vertoning tegen Nunspeet kan de ploeg van trainer Herman Oosterhaar een goed resultaat prima gebruiken.

Programma (6e speelronde)

Eerste klasse D

DFS Opheusden – Go-Ahead Kampen 14.30 uur

SDV Barneveld – KHC 15.00 uur

DOS Kampen – DOS ’37 15.00 uur

Tweede klasse H

IJVV – Be Quick ’28 14.30 uur

Vierde klasse D

VSW – VV Kampen 15.00 uur

VEVO – Zalk 14.30 uur

Noord Veluwe Boys – Wilsum 14.30 uur

’s-Heerenbroek – Reaal Dronten 14.30 uur