<< Ga terug

IJVV pakt punt bij SVI in ondertal

IJVV pakt punt bij SVI in ondertal

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE – IJVV heeft zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen SVI. De ploeg uit Zwolle speelde ruim een helft met tien man, maar kwam in de tweede helft wel op voorsprong. Sander Morren redde een punt voor de IJsselmuidenaren door in de 81ste minuut een strafschop binnen te schieten.

IJVV kende een goede start. Al in de 4e minuut kwam de ploeg op voorsprong via een rake kopbal van Willem Bel. In de 15e minuut werd een inzet van Lenhard de Velde met moeite onschadelijk gemaakt door de keeper. Daarna verliep de eerste helft niet naar wens voor IJVV. Eerst moet Willem Bel geblesseerd het veld ruimen. Na krap een half uur moest ook Jonno Pruim noodgedwongen afhaken. Dat kon er nog wel bij voor IJVV-trainer Eduard Lindeboom die de laatste weken te maken heeft met veel blessures. “Beide spelers zijn uit de wedstrijd geschopt. Er volgde beide keren niet eens een gele kaart. Daar was ik zeker niet blij mee. Bel is naar het ziekenhuis geweest. Die zijn we voorlopig kwijt”, aldus Lindeboom.

Tot overmaat van ramp viel in de 39ste minuut ook nog de gelijkmaker van SVI. Een minuut later kon een speler van SVI met rood vertrekken. Dat bood mogelijkheden, maar IJVV had moeite om wat te creëren. “We waren matig aan de bal. Gelukkig kom je tegen tien man te staan, maar we bleven heel slordig aan de bal. We konden geen druk op de ketel zetten. Vervolgens maken zij uit een spaarzame uitval ook nog de 2-1. Dan moet je in de achtervolging.” Dat doelpunt viel in de 64ste minuut. Toch sleepte IJVV nog een punt uit het vuur. Sander Morren benutte een gemakkelijk gegeven strafschop.

“Op basis van de wedstrijd mogen we blij zijn met een punt, maar als je bedenkt dat we ruim een helft met een man meer hebben gespeeld, heb je eigenlijk twee punten verloren. Toch ben ik blij met de 2-2. Iedereen heeft hard gewerkt. We speelden onsamenhangend, maar deze gelegenheidsformatie verdient een pluim. Maar we snakken naar de winterstop”, aldus Lindeboom.Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Like ons ook op Facebook!

Ontworpen door BCO Reclameburo