De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV pakt met passie een punt tegen SVI

IJVV pakt met passie een punt tegen SVI
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Christiaan Schutte)

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zaterdag knap 0-0 gelijk gespeeld tegen SVI. De Zwollenaren staan derde in de competitie en zijn goed op stoom. Tegen IJVV, waarvoor niets meer op het spel stond dan de eer, mocht het niettemin blij zijn met een punt.

IJVV kreeg in de tweede helft een paar goede kansen. Eddo Wesselink en Ryan van Lente kregen een kopkans. Lenhard de Velde schoot naast. De Velde was doorgeschoven naar de spitspositie, nadat IJVV een aantal omzettingen had gedaan. In de eerste helft waren Maarten Hinderks en Kevin van den Berg geblesseerd geraakt en uit voorzorg gewisseld. In die eerste helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Veel kansen vielen er niet te noteren.

De kopkansen van IJVV in de tweede helft werden door SVI goed gepareerd. De Zwollenaren wisten aan de andere kant van het veld echter niet echt een vuist te maken. Assistent-trainer Dick Schrijer van IJVV was met name te spreken over de inzet van de IJsselmuidenaren. “Dit was voor ons wat je noemt een duel om de keizers baard. Voor SVI daarentegen staat er nog wat op het spel. Wij hadden niets te verliezen. Op passie heeft IJVV een punt gepakt en dat is een compliment waard.”