De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV loopt weer averij op

IJVV loopt weer averij op
Foto: Bert van den Berg
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

VROOMSHOOP – IJVV heeft zaterdag opnieuw averij opgelopen. Bij Vroomshoopse Boys bleven de IJsselmuidenaren steken op 0-0. Toch was IJVV-trainer Eduard Lindeboom niet somber. “In de tweede helft hebben we heel goed gespeeld en niets weggegeven. Alleen was de eindpass niet goed verzorgd. Ik ben positief gestemd richting de komende weken.”

Wat wel knaagde bij Lindeboom was dat er meer in had gezeten. In de eerste helft kreeg IJVV een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. In de 21ste minuut kreeg IJVV een strafschop. Özhan Kardag slaagde er echter niet om de penalty de benutten. De keeper stopte zijn inzet en via de paal ging de bal weer het veld in en in de rebound was er ook geen succes voor IJVV.

Tot deze strafschop had IJVV het moeilijk in Vroomshoop. De thuisploeg begon goed en met veel power werd IJVV achteruit gedrukt. De bezoekers kwamen in de beginfase enkele keren goed weg. Na de strafschop kreeg IJVV steeds meer controle. In de tweede helft heerste IJVV, maar veel leverde dat niet op. “Ik heb in de tweede helft een ouderwets IJVV gezien met heerlijk voetbal, maar we hebben te weinig gecreëerd”, aldus Lindeboom.

Komende dinsdag speelt IJVV thuis in de beker tegen NSC Nijkerk, aanvang 20.00 uur. Komende zaterdag staat op Sportpark Den Uithoek in IJsselmuiden het competitieduel tegen Be Quick ’28 op het programma. Deze wedstrijd wordt een week eerder gespeeld, omdat Be Quick op 17 november het 90-jarig jubileum viert.