De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV geeft riante voorsprong binnen kwartier weg: 3-3

IJVV geeft riante voorsprong binnen kwartier weg: 3-3
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ENTER – Een sterk spelend IJVV leek zaterdag op weg naar een goede overwinning bij Enter Vooruit, maar het liep anders. Na rust gaven de IJsselmuidenaren in een kwartier een 0-3 voorsprong uit handen en moesten ze genoegen nemen met een punt. “Dit kan echt niet”, aldus een teleurgestelde IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

IJVV legde een prima eerste helft neer op de goede kunstgrasmat in Enter. Al in de 4e minuut viel de eerste IJVV-treffer. Rico Westendorp legde de bal goed terug. Vervolgens tikte Raymon Beuling de 0-1 binnen. Drie minuten later had de doorgebroken Gerjon van den Berg de 0-2 moeten maken, maar hij schoot tegen de voet van de keeper. Daarna wist IJVV enkele keren een tegentreffer te voorkomen. Doelman Jasper Fix greep goed in en bij een andere situatie bracht Sander Morren redding op de doellijn. Aan de andere kant raakte Beuling de paal. Vlak voor rust kopte Morren in kansrijke positie naast.

Vier minuten na rust viel de 0-2. Na goed voorbereidend werk van Jan Koster maakte Westendorp de 0-2. Na weer een goede redding van IJVV-goalie Fix kwamen de bezoekers in de 61ste minuut op 0-3 via een doeltreffende uithaal van Beuling.

De buit leek binnen voor IJVV, maar in de 69ste minuut deed Scheper namens Enter Vooruit wat terug. Een minuut later was het weer raak voor de thuisploeg via Peppels. Het zeer opportunistisch spelende Enter Vooruit rook bloed, maar IJVV doorstond de storm die vervolgens wat ging liggen. In de 85ste minuut ging het toch nog fout voor IJVV. Rienk van de Wetering verzuimde om de bal weg te trappen en deed er alles aan om het speeltuig binnen te houden. Vervolgens ging zijn tegenstander er met de bal vandoor en leverde een goede voorzet af. Peppels trok de stand vervolgens gelijk.

In de restende minuten werd een vrije trap van Lenhard de Velde uit de hoek getikt door de goalie van de thuisploeg en moest IJVV-goalie Fix nog een keer aan de bak. Het bleef bij 3-3. “Tot de 70ste minuut hebben we prima gespeeld. Dat je het dan zo weggeeft, is heel frustrerend. Gezien de kansenverhouding was de uitslag wel terecht, maar dit mag je nooit meer weggeven”, aldus IJVV-trainer Lindeboom.