De Brug

Woensdag, 23 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV en Be Quick ’28 remiseren en kunnen niet overtuigen

IJVV en Be Quick ’28 remiseren en kunnen niet overtuigen
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – Op Sportpark Den Uithoek konden IJVV en Be Quick ’28 beiden niet overtuigen. Na een matige eerste helft, was het tweede bedrijf wel wat aantrekkelijker, maar gescoord werd er niet.

Van de laatste zes onderlinge confrontaties wist Be Quick de laatste vijf te winnen. In dat opzicht mocht IJVV blij zijn met een punt. Beide ploegen verdienden eigenlijk ook niet meer.

In de eerste helft liet IJVV zich te gemakkelijk terugdringen. Be Quick was echter niet bij machte om dit goed uit te spelen. Een goede eindpass ontbrak. Dat gold ook voor IJVV. Jonno Pruim kwam enkele keren goed door aan de rechterkant, maar steeds was zijn voorzet ondermaats.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Be Quick en ontstond pas in de 26ste minuut. IJVV-keeper Jasper Fix had een uitstekende reflex in huis bij een goede kopbal. IJVV kon nauwelijks iets uitrichten. Pas in de 43ste minuut viel het eerste schot van IJVV op doel te noteren. Keeper Esel Elmali bracht redding op een schot van Lenhard de Velde. Een minuut later verdween een vrije bal van Sertac Yilmaz net naast het IJVV-doel.

Na rust was er meer vuur te zien in het spel van IJVV. De ploeg kreeg Be Quick enige tijd onder druk. Dat leidde tot enkele gevaarlijke momenten voor het Zwolse doel. Een vrije trap van Mark Homme van der Veen werd naast getikt door de goalie. In de 65ste minuut was er de eerste grote kans voor IJVV. Gerjon van den Berg stuurde Raymon Beuling weg, maar die slaagde er niet in om de keeper te passeren. Een minuut later toonde Fix weer zijn waarde voor IJVV door een schot van de goed ingevallen Sander Fillet via de lat onschadelijk te maken. Twee minuten later was Beuling weer kansrijk, maar wederom kwam de goalie van Be Quick als overwinnaar uit de strijd.

In de slotfase had Be Quick nog een beslissende tik uit kunnen delen. Invaller Hugo Koopman strafte een fout van Rienk van de Wetering niet af en schoot de bal voorlangs. Vlak daarna bracht Sander Morren redding op de doellijn.

“Je pakt zeven punten uit drie wedstrijden en vervolgens leg je zulk spel op de mat. We komen maar niet in een flow. Er is werk aan de winkel”, aldus IJVV-goalie Jasper Fix, die wel constateerde dat IJVV weer de nul wist te houden. “In de laatste vier duels hebben we maar twee doelpunten tegen gekregen. Achterin hebben we ons herpakt. Nu het middenveld en voorin nog.”