De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV beslist strijd tegen Den Ham in zeven minuten

IJVV beslist strijd tegen Den Ham in zeven minuten
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zaterdag Den Ham met 3-1 verslagen. Na een zeer matige eerste helft, maakte IJVV in zeven minuten het verschil via drie treffers.

Op een slecht veld had IJVV het voor rust bijzonder lastig. De IJsselmuidenaren bakten er voor rust helemaal niets van. Tot overmaat van ramp scoorde Den Ham in de 33ste minuut uit een omschakelmoment. “We probeerden het positiespel op ons slechte hoofdveld te spelen wat we normaal laten zien bij trainingen op kunstgras. Dat lukte niet. In de rust heb ik gezegd dat we opportunistisch moesten gaan spelen. De bal zo snel mogelijk naar voren en de tweede ballen veroveren”, aldus IJVV-trainer Eduard Lindeboom.

Dat pakte al snel heel goed uit. In de 50ste minuut viel de eerste fatsoenlijke bal op het doel van Den Ham gelijk binnen. Een prachtige treffer van Sander Morren. Hij haalde verwoestend uit. In de 54ste minuut kwam IJVV op voorsprong. Op aangeven van Willem Bel kopte Morren raak. Drie minuten later besliste IJVV het duel. Uit een voorzet van Bel, verlengd door De Kleine, kopte Jonno Pruim de 3-1 binnen.

“We hebben een uitstekende teamprestatie geleverd”, aldus Lindeboom, die opnieuw een waslijst aan spelers moest missen. “Waarvan vier uit de as. Dat is veel te veel.”