De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

IJVV aanvallend onmachtig

IJVV aanvallend onmachtig
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – IJVV en Vroomshoopse Boys kwamen zaterdag niet tot scoren. De ploeg uit IJsselmuiden had grote moeite om het de tegenstander echt lastig te maken. IJVV-trainer Eduard Lindeboom was echter niet ontevreden. “We hebben de stijgende lijn van vorige week doorgetrokken tegen een sterkere tegenstander. Ik ben gematigd tevreden. We hebben weinig weggeven, maar ook te weinig afgedwongen om recht te hebben op drie punten.”

In de beginfase ontsnapte IJVV aan een tegentreffer. Een inzet van Vroomshoopse Boys ging voorlangs. Zeven minuten later was IJVV voor het eerst dreigend. Een schot van Willem Bel werd gered door de keeper. Vijf minuten later was er een goede kopkans voor Jonno Pruim. De kopbal vloog naast het doel. In de 35ste minuut leek IJVV op 1-0 te komen, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ook na rust kon IJVV weinig creëren. Een schot van Lenhard de Velde ging over en Rico Westendorp raakte de paal. Vlak voor tijd claimde IJVV een strafschop. “Je kon duidelijk horen dat Eddo Wesselink op z’n schoen werd geraakt. De scheidsrechter zag het anders en gaf geen strafschop”, aldus Lindeboom, die zag dat zijn ploeg moeite heeft om kansen te creëren. “Het ontbrak aan een goede eindpass. Een stukje afstemming. We wisten dat we net zoveel strijd moesten leveren als Vroomshoopse Boys. Dat hebben we gedaan, maar dat ging wel ten koste van ons veldspel. Dat was slordig, maar we hebben toch weer een basis gelegd om overwinningen te behalen.”

IJVV hoopt dat over circa vier weken het nieuwe hoofdveld gereed is. De club mikt op zaterdag 23 november. Dan speelt IJVV thuis tegen Den Ham. Lindeboom kijkt er naar uit. “Bij IJVV wordt keihard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen. Voetballen op het bijveld vind ik niks. Er heerst geen sfeer.”