De Brug

Maandag, 13 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

'Hier kom je voor naar Kampen'

'Hier kom je voor naar Kampen'
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Jochem van Putten was zaterdag de man van de wedstrijd bij Go-Ahead tegen DOS. Hij scoorde twee treffers en had zo een groot aandeel in de zege van DOS. “Zo is het spelen van een derby wel heel lekker.”

Jochem van Putten kon in de eerste zes competitieduels het net niet vinden. Zaterdag lukte dat wel. Een soort van bevrijding voor Van Putten. “Eindelijk heb ik mijn eerste twee doelpunten gescoord, zegt Van Putten met een big smile, vlak nadat DOS nog even een feestje heeft gebouwd met de aanhang.

“In de eerste helft was het zoeken voor ons. Twee schoten van Go-Ahead vliegen erin. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat we helemaal niet minder waren. De opdracht was ‘erop klappen’ en dan zien we wel waar we uitkomen. Dat hebben we gedaan."

Vervolgens verliep de wedstrijd volgens een prachtig scenario voor DOS en Van Putten. In de tweede helft viel alles goed voor ons. Zo is het spelen van een derby wel heel erg lekker. We hebben er alles voor gegeven. Dat je zo een derby wint, is ongelooflijk. Hier kom je voor naar Kampen”, aldus Van Putten, die na het afgelopen seizoen terugkeerde bij DOS.