De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Het grote werk gaat beginnen voor Kamper clubs

Het grote werk gaat beginnen voor Kamper clubs
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Na een lange voorbereidingsperiode wordt er vanaf zaterdag door de Kamper clubs eindelijk weer echt gestreden om de punten in de competitie.

Go-Ahead Kampen en KHC moeten zaterdag gelijk vol aan de bak. Go-Ahead speelt de lastige uitwedstrijd bij DTS Ede. Deze ploeg eindigde vorig seizoen als vijfde in de eerste klasse D. Vorig seizoen wist Go-Ahead twee keer met 1-0 te winnen tegen DTS Ede. KHC wacht ook een lastige klus. De ploeg van trainer Herman Oosterhaar moet het opnemen tegen CSV Apeldoorn. Deze ploeg was jarenlang hoofdklasser en speelde zelfs één seizoen (2010-2011) in de toenmalige topklasse. Afgelopen seizoen ging het echter mis voor CSV Apeldoorn. Roda ’46 was in de nacompetitie te sterk en drukte CSV Apeldoorn omlaag naar de eerste klasse.

Voor DOS Kampen is zaterdag 21 september een bijzondere dag. Het wordt de dag dat de poelenten na vier jaar terugkeren in de eerste klasse. Doel is om dit speciale duel extra cachet te geven met een goed resultaat tegen opponent Nunspeet. Deze ploeg wist zich het afgelopen seizoen met moeite te handhaven in de eerste klasse D.

In de tweede klasse H begint IJVV met een lastige uitwedstrijd tegen Sparta Enschede. De tukkers moesten de titel aan DOS Kampen laten en eindigden als tweede in de competitie. In de nacompetitie bleek SVI te sterk, zodat de ploeg wederom in de tweede klasse uitkomt.

In de vierde klasse D staan er dit seizoen diverse derby’s op het programma. Zaterdag ontvangt Kampen Wilsum. Zalk is teruggekeerd in de vierde klasse D en begint de competitie met een uitwedstrijd bij VSW. De ploeg uit Windesheim speelde het afgelopen seizoen ook in de derde klasse C. ’s-Heerenbroek start met een uitwedstrijd bij CSV ’28. Ook deze ploeg degradeerde uit de derde klasse C.

Programma 1e speelronde

Eerste klasse D

DOS Kampen – Nunspeet 15.00 uur

DTS Ede – Go-Ahead Kampen 15.00 uur

CSV Apeldoorn – KHC 15.00 uur

Tweede klasse H

Sparta Enschede – IJVV 14.30 uur

Vierde klasse D

VV Kampen – Wilsum 14.30 uur

VSW – Zalk 15.00 uur

CSV ’28 – ’s-Heerenbroek 15.00 uur