De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Herman Oosterhaar: 'Te weinig succeservaring doet iets met je'

Herman Oosterhaar: 'Te weinig succeservaring doet iets met je'
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Vooraf waren er volop goede bedoelingen bij KHC, maar al snel verdween de hoop op een goed resultaat als sneeuw voor de zon. “In zo’n tien minuten hebben we de hele wedstrijd weggegeven”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar, die stelt dat teveel van zijn spelers niet in vorm zijn.

Veel verliezen doet iets met spelers. Dat was zaterdag goed te zien bij KHC. “Mijn spelers gingen compensatiegedrag vertonen. Ze deden verkeerde dingen in een poging om te corrigeren. Go-Ahead heeft ons drie keer weggecounterd en wij grepen niet in. Bij die 0-1 mag de bal nooit worden voorgegeven. Na de 0-1 speelden we apatisch. Dat is niet handig.”

Volgens Oosterhaar heeft ‘alles’ te maken met vorm. “Te weinig vorm, succeservaring, doet iets met je. Dan word je onrustig. Een Özhan (Kardag,red.) in vorm had vandaag misschien wel drie goals gemaakt. Dat is het verhaal. De ballen krijgt hij nu wel. Schiet hij die eerste kans erin, dan had ik deze wedstrijd wel over willen doen. Maar dat gebeurde niet. Dat blijft ons achtervolgen. Teveel jongens zijn niet in vorm.”