De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Herman Oosterhaar stopt bij KHC na acht seizoenen

Herman Oosterhaar stopt bij KHC na acht seizoenen
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Herman Oosterhaar stopt na dit seizoen bij KHC. Dat heeft hij de club medegedeeld. De trainer uit Zwolle is bezig aan zijn achtste seizoen bij de Kamper club. Ook assistent Fred Zwiggelaar gaat KHC verlaten.

Het gaat momenteel niet goed met KHC, maar dat heeft volgens de trainer niets te maken met zijn besluit. “Dit speelt al wat langer. Ik heb het gevoel dat ik straks niet meer de juiste persoon ben voor deze groep. Het voelt voor mezelf anders in de groep.” Volgens Oosterhaar heeft dat alles te maken met het geringe aantal wijzigingen in de selectie bij KHC door de jaren heen. “De kern van de groep is al zeven jaar bij mij. Zij zijn ook zeven jaar ouder geworden en gaan zich anders gedragen. Dat is ook normaal. Maar het voelt niet meer zoals het moet voelen", aldus Oosterhaar, die benadrukt dat er absoluut geen sprake is van ruzie.

Hij spreekt van een lastige beslissing. “Ik heb het hartstikke naar mijn zin en voel me thuis bij KHC. Ik heb een blauw-wit hart gekregen, maar dat is ook een gevaar. Dan is het gevaar dat je bij het meubilair, de tafels en stoelen, gaat horen en worden dingen vanzelfsprekend. Het houdt een keer op. Deze beslissing heb ik genomen in het belang van de club. Aan alles komt een einde."

KHC was verrast door de beslissing van de twee trainers. "Maar al snel kwam het gevoel boven drijven dat het al uniek is om acht seizoenen met dezelfde trainers te werken. We kijken dan ook terug op een fantastisch tijd en hebben afgesproken dat we vol goede moed het seizoen afmaken. KHC heeft nu ook de tijd om in alle rust op zoek te gaan naar gelijkwaardige trainers, al zal dat niet gemakkelijk zijn", aldus KHC-voorzittert Tjibbe van Dijk.