De Brug

Vrijdag, 7 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Gymnastiekvereniging RKDOS nodigt Kampen uit in turncentrum

Gymnastiekvereniging RKDOS nodigt Kampen uit in turncentrum
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN - RKDOS heeft de afgelopen week met veel trots en een gezonde spanning de deuren weer geopend van Turncentrum Kampen. Na een intensieve en door het bestuur zeer gewaardeerde samenwerking met de medewerkers van de gemeente Kampen kunnen gymnasten, turn(st)ers, springers en freerunners vanaf 1 juli weer binnen sporten. Alle gymnastiekverenigingen in Kampen en IJsselmuiden zijn ook uitgenodigd hun activiteiten weer te starten en/of extra zomeractiviteiten te organiseren.

Na weken van online trainingen, digitale workshops en ook geïmproviseerde buitentrainingen voor leden van gymnastiekverenigingen is na de landelijke persconferentie van 24 juni letterlijk en figuurlijk dag en nacht gewerkt aan de openstelling van Turncentrum Kampen.

Protocollen zijn met hulp van NOC*NSF, gymnastiekbond KNGU en de gemeente Kampen opgesteld, de turnhal is grondig gereinigd, alle ruimtes zijn voorzien van de noodzakelijke voorschriften en maatregelen. Trainers, vrijwilligers en medewerkers zijn geïnformeerd over de werkafspraken. In korte tijd een enorme klus, maar met de inzet van velen kan RKDOS deze zomer haar ruim 800 leden en inwoners in Kampen en omgeving weer binnensportactiviteiten aanbieden.

Zomersporten

RKDOS nodigt inwoners uit de gemeente Kampen in alle leeftijden uit om deel te nemen aan verschillende zomerse activiteiten in de turnhal en omgeving. Er zullen gym- en turninstuiven georganiseerd worden, bij de turnselectie meisjes kan je proefturnen en er zullen spring- en freerunningclinics aangeboden gaan worden.

Daarnaast werkt RKDOS mee met de buurtsportcoaches voor buitensportlessen voor de doelgroep 50+. Voor oud-turners en volwassenen die nog nooit geturnd hebben, maar dat wel zouden willen, start op maandagavond een volwassen groep turnen heren. Informatie is de komende tijd te vinden op de vernieuwde website rkdos.nl en op de pagina’s van RKDOS op Facebook en Instagram.

Afsluiting dansseizoen

RKDOS heeft het dansseizoen spetterend afgesloten. Door het coronavirus ging er eerder een streep door de grote dansshow in de Stadsgehoorzaal. Ook was er dit jaar geen ZomerDansDag. Toch heeft RKDOS niet stilgezeten. Alle leden konden meedoen aan online danslessen, er werden challenges georganiseerd en vanaf half mei werden de danslessen op verschillende buitenlocaties weer voortgezet. Om de dansleden toch een podium te bieden, heeft RKDOS ervoor gekozen van iedere dans een clip op te nemen. Op verschillende locaties werden de dansers gefilmd, waarbij de dansers hun dans en showkleding konden laten zien. Op deze manier heeft RKDOS het seizoen voor alle dansers mooi af kunnen sluiten. Alle clips zijn te zien op de pagina’s van RKDOS op Facebook en Instagram.