De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Goud voor Colin Smit bij Ahoy Cup

Goud voor Colin Smit bij Ahoy Cup
Redactie: Gerard Meijeringh

ROTTERDAM – Colin Smit en Dani Dijkstra kwamen zaterdag namens IJGV in actie in Ahoy in Rotterdam. De twee turnden een sterke wedstrijd tijdens de Ahoy Cup niveau 16. Smit pakte goud. Dijkstra eindigde als tiende.

Smit en Dijkstra wisten zich vanuit het Nederlands kampioenschap in Hoofddorp te plaatsen voor deze Ahoy Cup tijdens het finaleweekeinde van Dutch Gymnastics.

Samen met hun trainer en fans reisden ze vrijdag al naar Rotterdam voor een toestelverkenning tijdens de podiumtraining.

Zaterdagmorgen was hun wedstrijd. De twee waren ontspannen en hadden er veel zin. Ze openden de wedstrijd op het onderdeel sprong. Smit en Dijkstra zetten allebei een goede score neer.

Het volgende toestel was brug. Ze lieten zeer goede oefeningen zien. Voor Smit rolde er zelfs een hoge score van 20.00 uit. Daarna kwam rek. Ook hier waren de twee turners van IJGV goed op dreef.

Het vierde onderdeel was vloer, waarbij de lenigheid van de jongens goed van pas kwam. Smit behaalde hier een score van 19.45 en Dijkstra kwam uit op 19.05.

Voltige was erg spannend. Smit zette hier voor hem een ongekende hoge score neer van 17.35. Dijkstra scoorde hier 16.40 punten.

Met nog een toestel te gaan, stond Smit op een eerste plaats. Op de ringen wisten de jongens van IJGV een goede oefening neer te zetten. Voor Dijkstra lag er op dit onderdeel een mooie uitdaging om te laten zien wat hij in drie weken had geleerd op dit niveau. Daar slaagde hij prima in.

Na het laatste onderdeel kon het wachten beginnen tot de laatste turner in actie was geweest bij de Ahoy Cup en alle scores waren verwerkt.

Uiteindelijk mocht Smit een gouden medaille in ontvangst nemen. Met een tiende plaats kan ook Dijkstra zeer tevreden terugkijken.