De Brug

Zondag, 12 juli 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead via late treffer Wessels langs Vroomshoopse Boys

Go-Ahead via late treffer Wessels langs Vroomshoopse Boys
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

VROOMSHOOP – Go-Ahead Kampen heeft zich zaterdag in de eerste ronde van de districtsbeker met moeite ontdaan van tweedeklasser Vroomshoopse Boys. Vlak voor tijd tekende Wilbert Wessels voor de beslissende 2-3. “Iedereen verwacht dat je het zo maar even doet en wint bij Vroomshoopse Boys. We hebben een goed resultaat neergezet, maar het ging niet gemakkelijk”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.

Go-Ahead had het lastig tegen Vroomshoopse Boys. Vlak nadat Samir Merraki namens de bezoekers de paal raakte kwam Vroomshoopse Boys op voorsprong. In de 31ste minuut was Jos Hutten de doelpuntenmaker.

Vijf minuten na rust kwam Go-Ahead langszij. Michael Lanting kopte raak uit een corner van Merraki. Twee minuten later kreeg de Kamper eersteklasser echter weer een tegentreffer om de oren. Leon Dogger schoot raak uit een vrije trap. Go-Ahead deed snel weer wat terug. In de 57ste minuut scoorde Wilbert Wessels na goed voorbereidend werk van Adi Draganovic.

Daarna kon het beide kanten op. Beide ploegen lieten goede kansen liggen, waarbij Vroomshoopse Boys één keer de paal raakte en Go-Ahead de lat. In de 88ste minuut trok Go-Ahead toch aan het langste eind. Wederom vormde een corner van Merraki de inleiding tot een treffer. Wessels kopte raak.

“We hebben redelijk gevoetbald. Vroomshoopse Boys zat er bovenop. Het was niet gemakkelijk. Maar we hebben gewonnen. Daar ging het om. We zijn twee keer teruggekomen en hebben veerkracht getoond. Dat vind ik ook belangrijk”, aldus Roelofsen.