De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead maakt misstap in strijd om een plek in de nacompetitie

Go-Ahead maakt misstap in strijd om een plek in de nacompetitie
Foto: Foto Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Go-Ahead heeft zaterdag in de strijd om een plek in de nacompetitie averij opgelopen. De ploeg van trainer Marco Roelofsen verloor met 1-3 het duel tegen concurrent SDV Barneveld. Na een sterke eerste helft (1-1) werd de Kamper eersteklasser in de tweede helft volledig overklast. “De spelers mogen me dinsdag op training uitleggen waarom het verschil tussen de eerste en de tweede helft zo groot was”, aldus Roelofsen.

Go-Ahead speelde een sterke eerste helft. Voetballend maakte de ploeg een prima indruk en de thuisploeg creƫerde diverse goede kansen. SDV Barneveld liet Go-Ahead komen en probeerde via de counter gevaarlijk te worden.

In de 7e minuut was Go-Ahead voor het eerst gevaarlijk. Wessels legde de bal goed terug. Jurrian Zandbergen schoot vervolgens naast. Twee minuten later nam Nick Hendriks een voorzet van Adi Draganovic ineens op de pantoffel. De inzet ging naast. Na ruim een kwartier spelen kwam Go-Ahead op een verdiende voorsprong. Niek van Enk bediende Wilbert Wessels. De koploper in de Salverda Topscorers Trofee tekende vervolgens voor zijn zeventiende competitietreffer. Een minuut later was SDV Barneveld voor het eerst gevaarlijk. Go-Ahead-keeper Tim Noordman bracht redding op een schot van de sterke Rick Degenaar. In de 20ste minuut was het wel raak. Degenaar had een subtiele pass in huis en zette Rico Kuijt daarmee alleen voor keeper Noordman. Kuijt maakte geen fout en scoorde de gelijkmaker.

In het restant van de eerste helft deed Go-Ahead zichzelf te kort door de kansen niet te verzilveren. Wail Doufikar speelde zichzelf vrij, maar trapte vervolgens volledig mis. Even later kreeg hij weer een grote kans. Dit keer bracht de keeper redding. In de 24ste minuut kopte Niek van Enk naast uit een corner. In de 39ste minuut was Go-Ahead nog een keer dicht bij de vernieuwde voorsprong. Een vrije bal van Doufikar smoorde in de muur en kwam voor de voeten van Laurens van Keulen. Vervolgens bracht een speler van SDV redding op de doellijn.

Na rust was het beeld geheel anders. SDV zette Go-Ahead vast. Dat leverde al snel resultaat op. Geklungel van Laurens van Keulen achterin leidde tot een corner. Lesley de Vente schoot vervolgens raak. Daarna werd Go-Ahead overlopen en was het prijsschieten voor SDV. Degenaar liet drie grote kansen liggen. Go-Ahead kon nauwelijks iets uitrichten. De spelers van de thuisploeg verloren alle duels. Een kwartier voor tijd scoorde Degenaar de 1-3. In de 83ste minuut wist Draganovic op de doellijn de 1-4 te voorkomen.”

Roelofsen was logischerwijze ontevreden over het spel van zijn ploeg in de tweede helft. “In de eerste helft hebben we onszelf niet beloond met twee of drie doelpunten. Na rust hebben we het niveau van de eerste helft niet gehaald. Dan moet je elkaar helpen en karakter tonen. Maar niemand stond op. Teveel jongens lieten de kop hangen. Zo ben ik niet. Je doet jezelf tekort. Elkaar aanpakken, elkaar motiveren en beter willen worden. Dat mis ik bij bepaalde spelers.”

Door de nederlaag heeft SDV Barneveld de vierde plek overgenomen van Go-Ahead. DTS Ede staat derde, maar heeft evenveel punten als SDV. Go-Ahead staat vijfde, maar heeft maar een punt minder dan DTS Ede en SDV. Laatstgenoemde ploeg heeft nog een zwaar programma met duels tegen Bennekom (de nummer twee) en lijstaanvoerder NSC Nijkerk. Go-Ahead speelt zaterdag een uitwedstrijd bij DTS Ede en sluit de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Hierden.