De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen wint ruim van hekkensluiter

Go-Ahead Kampen wint ruim van hekkensluiter
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Go-Ahead Kampen is het tweede gedeelte van de competitie begonnen met een 5-0 overwinning tegen Enter Vooruit. Ondanks de ruime zege was de formatie van trainer Marco Roelofsen nog mild voor de hekkensluiter. Teveel kansen werden om zeep geholpen. In de laatste twintig minuten scoorde de thuisploeg nog vier keer, zodat er nog een ruime overwinning uit de bus kwam voor een goed spelend Go-Ahead.

Go-Ahead begon sterk aan de wedstrijd. In de 6e minuut had de doorgebroken Arjan Wiegers de score kunnen openen, maar de keeper kon simpel redding brengen. Twee minuten later was het wel raak. Nick Hendriks schoot raak vanaf grote afstand.

Daarna kreeg Go-Ahead legio kansen om de score uit te breiden. In de 10e minuut had Wessels de 2-0 moeten scoren. Hij ging alleen af op het doel. Toen hij trachtte de keeper te passeren, kon de goalie nog net ingrijpen. Acht minuten later dook Wessels weer alleen op het voor het doel, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit. In de 20ste minuut wist Enter Vooruit-keeper Teun Nijhof zich weer te onderscheiden. Hij redde prima op een volley van Jurrian Zandbergen.

In het laatste kwartier zakte Go-Ahead weg. Dat leidde tot een goede kans voor de bezoekers. Na onnodig balverlies dook Henri Knol alleen op voor keeper Tim Noordman. De Go-Ahead-goalie greep echter uitstekend in. Even later was Noordman weer attent bij een verrassend schot van Jesse Pultrum in de korte hoek. Aan de andere kant was Wiegers nog twee keer gevaarlijk.

Na rust pakte Go-Ahead de goede draad weer op. Het regende kansen, maar te lang bleef de 2-0 uit. Kansen waren er voor Zandbergen, Hendriks, Van der Wal en Wessels, maar de bevrijdende 2-0 wilde maar niet vallen.

Tot de 70ste minuut. Na een voorzet van Wiegers kwam de bal via Wessels en Zandbergen bij Draganovic. Die schoot de bal vervolgens snoeihard tegen de touwen. Daarna ging het snel. Hendriks scoorde in de 76ste minuut zijn tweede van de middag. Zijn uithaal vloog via de paal binnen. In de 86ste minuut werd het 4-0. Wiegers was niet zelfzuchtig en bediende Zandbergen. Die kon heel simpel de 4-0 aantekenen. Twee minuten later zorgde Wiegers voor het slotakkoord. Op een bekeken manier schoot hij een vrije trap perfect geplaatst binnen.

“We hebben veel gecreëerd, maar het niet op tijd afgemaakt. Maar een 5-0 overwinning staat”, aldus Roelofsen, die Go-Ahead liet spelen in een 5-3-2-opstelling, die aanvallend tot een 3-5-2 opstelling. “Op deze manier heb ik veel mensen op de as. Ik wilde dit uitproberen. Ik ben tevreden”, aldus Roelofsen, die binnenkort Merraki (als de KNVB toestemming geeft) kan verwelkomen. “Goede voetballers kunnen we altijd gebruiken, maar hij moet zich eerst maar eens in de basis zien te spelen", aldus de Go-Ahead-trainer. Jaouad Akloud is inmiddels vertrokken. “Hij heeft tegen de spelers gezegd dat hij niet met mij door een deur kon. Ik was ontevreden over zijn niveau. Als je twee maanden geblesseerd bent geweest, en je denkt dat je na één wedstrijd al weer in de basis te kunnen starten, dan ben je niet reëel bezig. Hij wilde te snel.”