De Brug

Zaterdag, 8 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen wint eerste oefenduel

Go-Ahead Kampen wint eerste oefenduelGo-Ahead Kampen wint eerste oefenduel
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft zaterdag het eerste oefenduel in de voorbereiding gewonnen. Tweedeklasser DESZ werd met 3-1 verslagen. De teruggekeerde Wail Doufikar maakte twee doelpunten.

Op 7 maart rolde de bal voor het laatst in Kampen. Daarna ging alles op slot en brak er een vervelende tijd aan voor sportminnend Kampen. Vervolgens mocht er langzaam maar zeker steeds meer. Sinds kort zijn ook weer oefenwedstrijden toegestaan met publiek. Zaterdag was de eerste oefenwedstrijd in Kampen. Derhalve een bijzonder duel waar veel voetbalsupporters naar uitkeken.

Ruim tweehonderd toeschouwers waren aanwezig en dat is geen gek aantal voor een oefenduel. Mensen die het voetbal hadden gemist en keken naar voetballers die ruim vier maanden geen wedstrijd meer hadden gespeeld.

Bij Go-Ahead ontbraken de nieuwe aanwinst Kees Pier Tol, Dennis van der Wal en Adi Draganovic.

Na een klein kwartier kwam Go-Ahead op voorsprong. Na een goede pass van Sven Hellendoorn maakte Doufikar het prima af. In de 34ste minuut kwam DESZ langszij. Na een misverstand achterin bij Go-Ahead kon Tom Kisjes simpel scoren. Vlak voor rust had dezelfde Kisjes eigenlijk de 1-2 voor DESZ moeten maken. Na een uitstekende pass van Karlo Naberman werkte Kisjes de bal naast.

Zo’n kwartier na rust kwam Go-Ahead weer op voorsprong. Wilbert Wessels scoorde uit een vrije trap. Renee Agterhuis, die in de tweede helft het doel van Go-Ahead verdedigde, wist vervolgens met zijn voet de 2-2 van Danny Moorman te voorkomen. Vlak voor tijd bepaalde Wail Doufikar de eindstand op 3-1.

Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen was blij dat de bal weer rolde. “De spelers waren er wel aan toe en ik ook. Ze hebben vier maanden niet gespeeld. Dat was op het laatst wel te zien. Toen gingen ze er wat te gemakkelijk over denken.”

Met de oefenwedstrijd tegen DESZ heeft Go-Ahead een blok afgesloten. Op 4 augustus wordt de draad weer opgepakt. Roelofsen heeft de spelers op het hart gedrukt om fit te blijven tijdens de vakantie en met een goede basisconditie terug te keren op 4 augustus. Volgens Roelofsen is er meer concurrentie. “Ik kan gelukkig weer keuzes maken. Dat is fijn. Of we er beter op zijn geworden ten opzichte van vorig seizoen? Mijn indruk is van wel, maar dan moeten we wel fit blijven. We hebben nu zestien spelers en drie keepers. Daar zit Jurrian (Zandbergen, red.) nog niet bij”, aldus Roelofsen, die met de nieuwe selectie diverse systemen kan spelen.