De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen wint bij koploper

Go-Ahead Kampen wint bij koploperGo-Ahead Kampen wint bij koploper
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

NIJKERK – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag wederom een sterke prestatie neergezet. Na de overtuigende zege bij Scherpenzeel won de ploeg zaterdag knap met 1-3 bij koploper NSC Nijkerk. Door deze nederlaag is Bennekom de nieuwe koploper in de eerste klasse D.

Go-Ahead moest aantreden op normaal gras en dat was even omschakelen. Trainer Roelofsen paste zijn tactiek erop aan. “Ik ben blij dat we voorlopig niet meer op gewoon gras hoeven te voetballen”, zei Roelofsen na afloop. “Je kunt er niet aan wennen. Op dit veld hebben we meer de lange bal gehanteerd.”

Go-Ahead had het in de beginfase lastig. “Toen kwamen we een paar keer goed weg”, aldus Roelofsen, die zag dat zijn ploeg na een kwartier de leiding nam. Nick Hendriks schoot raak in de verre hoek. Daarna ging Go-Ahead goed door. De ploeg speelde prima. Niek van Enk (2X) en Nick Hendriks kregen kansen op de 0-2 . Aan de andere kant was NSC gevaarlijk via schoten van Mark Fennebeumer en Yannick Cornelisz. Vlak voor rust wist Adi Draganovic redding te brengen op de doellijn.

Na rust zette NSC meer druk op Go-Ahead. Dat leverde in de 69ste minuut de gelijkmaker op via Cornelisz. Een paar minuten later kwam Go-Ahead goed weg, toen Fennebeumer de paal raakte. Go-Ahead trok daarna de wedstrijd naar zich toe. Wilbert Wessels schoot de 1-2 binnen uit een vrije trap van de ingebrachte Arjan Wiegers. Drie minuten later was dezelfde Wiegers weer belangrijk door een corner in één keer in het doel te schieten. NSC probeerde het daarna nog wel. Keeper Tim Noordman moest nog enkele keren in actie komen, maar NSC kon de nederlaag niet meer voorkomen.