De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen staat weer met lege handen

Go-Ahead Kampen staat weer met lege handenGo-Ahead Kampen staat weer met lege handen
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

BENNEKOM – Go-Ahead Kampen is zaterdag voor de vierde keer op rij onderuit gegaan in de competitie. Bennekom won met 3-1 van de Kamper eersteklasser. “We creĆ«ren veel kansen, maar we schieten ze er niet in”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen.

Go-Ahead Kampen liep bijna het gehele duel achter de feiten aan. In de 4e minuut opende Bennekom de score. “Achterin werd er niet resoluut ingegrepen. Maar we hadden nog tijd zat om het goed te maken”, aldus Roelofsen.

Dat lukte niet. Go-Ahead kreeg kansen om terug te komen, maar scoorde niet. De grootste kans was voor Niek van Enk in de beginfase van de tweede helft. Alleen voor het doel schoot hij tegen de keeper aan. Vervolgens was Bennekom twee keer trefzeker en was het duel na ruim een uur spelen al beslist. Wilbert Wessels deed in de 72ste minuut nog wel wat terug. Daarna verzuimde Go-Ahead om het nog spannend te maken. Wederom was de ploeg niet scherp in de afronding.

"De eerste helft was matig. De tweede helft was goed. Bennekom is een ploeg met veel beweging. Ze speelden met veel passie, wij iets minder. Dat hebben we in de tweede helft gecompenseerd. Na rust hebben we het goed gedaan. Zo wil ik Go-Ahead graag zien spelen. Je maakt alleen de kansen niet af", aldus Roelofsen.