De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen slacht KHC in krap veertig minuten

Go-Ahead Kampen slacht KHC in krap veertig minuten
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag de zure smaak van de nederlaag tegen DOS Kampen weggespoeld. Bij KHC won de formatie van trainer Marco Roelofsen met 0-4. Daar had de ploeg maar krap veertig minuten voor nodig. Dat maakte de tweede helft tot een formaliteit.

Wellicht was de wedstrijd geheel anders verlopen wanneer Özhan Kardag in topvorm had verkeerd. De spits die in zijn loopbaan al 135 doelpunten maakte in de competitie lukt het maar niet om los te komen bij KHC. Zaterdag kreeg hij de eerste goede kans in de wedstrijd. Alleen voor keeper Niek Bongers schoot hij naast. Vervolgens was Go-Ahead zeer effectief en maakte het goed gebruik van de ruimte die KHC weg gaf en de fouten die de thuisploeg maakte.

In de 19e minuut viel de eerste treffer. Niek van Enk stuurde Sven Hellendoorn weg. Die ging alleen af op keeper Jorian van Dijk en maakte het goed af. Vier minuten later was Hellendoorn weer belangrijk met een uitstekende voorbereidende actie. Hij ging goed door aan de rechterkant en leverde vervolgens een puike voorzet af. Samir Merraki kopte raak. In de 27ste minuut was het weer prijs voor Go-Ahead. En hoe. Een inzet van Michael Lanting werd van de doellijn gehaald door Burak Alp. Vervolgens kwam de bal bij Laurens van Keulen die met een schitterende halve omhaal de bal in het doel schoot. Een beauty van een goal.

Het zat KHC vervolgens ook niet mee. De voor rust goed spelende Jelle Rupert stuurde Kardag weg. Die omspeelde de keeper. De inzet van Kardag vloog vervolgens tegen de binnenkant van de paal, waarna Go-Ahead achterin voor opruiming kon zorgen. In de 39ste minuut kreeg KHC ook nog een vierde tegentreffer er overheen. Een schot van Hellendoorn werd gekeerd door keeper Van Dijk. Vervolgens kreeg Merraki na een afgeslagen corner alle tijd om rustig aan te leggen en raak te schieten.

Na rust was er voor de toeschouwers weinig meer te beleven. Go-Ahead hoefde niet meer en KHC kon niet. Lange tijd gebeurde er nauwelijks iets. Pas in de 82ste minuut wist KHC een goede kans te creëren. Kardag kopte echter over. Twee minuten later was er gevaar voor het andere doel. De bal werd hard tegen Merraki aangeschoten. De bal, zwanger van effect, vloog net naast het doel. Daarna werd een schot van de ingevallen Livai Vos gekeerd door Go-Ahead-keeper Bongers en hetzelfde gebeurde aan de andere kant met een inzet van Adi Draganovic.

Na het laatste fluitsignaal vierde een opgelucht Go-Ahead een feestje op het veld. Door de zege heeft Go-Ahead wat afstand genomen van de gevarenzone. KHC zit onderin de put van de rode zone met slechts één punt uit acht duels. Komende zaterdag wordt er gebekerd. Daarna wacht KHC twee zeer belangrijke weken met een uitduel bij Hierden en een thuisbeurt tegen DZC ’68. Tegen deze concurrenten zal KHC punten moeten pakken om de weg omhoog te vinden.