De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen niet langs stug DZC ’68

Go-Ahead Kampen niet langs stug DZC ’68
Foto: Irma Wessels-van der Veen
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)
KAMPEN – Na DOS Kampen heeft ook Go-Ahead Kampen zich stuk gebeten op het zeer verdedigend spelende DZC ’68. In tegenstelling tot de poelenten hield Go-Ahead nog een punt over aan het treffen met de ploeg uit Doetinchem (1-1).

Go-Ahead bracht zichzelf al snel in de problemen. In de omschakeling liet de Kamper formatie zich verrassen. Dylan Hendriksen zorgde vervolgens voor 0-1. Een minuut later was Go-Ahead al dicht bij de gelijkmaker. Een kopbal van Niek van Enk werd van de lijn gehaald. IN de 11e minuut was het wel raak. Nadat Samir Merraki de bal goed teruglegde, schoot Sven Hellendoorn raak.

In het restant van de eerste helft kreeg Go-Ahead nog enkele kansen om op voorsprong te komen. Een kopbal van Michael Lanting vloog naast en de goalie van DZC bracht redding op schoten van Merraki en Adi Draganovic.

In de tweede helft was het spel van Go-Ahead een stuk minder. DZC bleef relatief eenvoudig op de been en deelde zelf enkele speldenprikjes uit via de counter. Het bleef bij 1-1 en dat was voor Go-Ahead een teleurstellend resultaat.

“We hadden te maken met een heel defensieve tegenstander. Het was een verschrikking, maar dan moet je daar zelf meer tegenover stellen”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen. “We komen achter. Dan mag je blij zijn dat je nog zo snel gelijk maakt. Dan hoop je dat het goed komt, maar we speelden steeds meer tegen de klok en onszelf. We zitten nog steeds in een lastige fase. Het gaat nog niet van een leien dakje. We moeten hier doorheen.”