De Brug

Dinsdag, 2 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen niet langs DZC ‘68

Go-Ahead Kampen niet langs DZC ‘68Go-Ahead Kampen niet langs DZC ‘68
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

DOETINCHEM – Go-Ahead heeft zaterdag averij opgelopen bij DZC ’68. In Doetinchem bleef de Kamper eersteklasser steken op 1-1. Go-Ahead blijft vierde in de eerste klasse D, een klassering die waarschijnlijk recht geeft op het spelen van nacompetitie. Concurrent SDV Barneveld speelde ook gelijk.

Go-Ahead kende een droomstart. In de 5e minuut schoot Wail Doufikar raak in de korte hoek. Dat dwong DZC om de defensieve stellingen te verlaten. Go-Ahead liet het balletje rond gaan en ging op zoek naar de 0-2. Deze treffer leek in de 35ste minuut een feit te zijn, maar de goal van Wilbert Wessels werd afgekeurd wegens buitenspel. Onterecht volgens Go-Ahead. Zo bleef een mentale tik uit voor DZC. In de 42ste minuut speelde de arbiter weer een hoofdrol. Tim Noordman liet de bal los toen hij een duw kreeg. Vervolgens schoot DZC de bal binnen. Protesten van Go-Ahead mochten niet baten.

Met de 1-1 op zak kroop DZC na rust weer in de defensie. Go-Ahead had het lastig en speelde een moeizame tweede helft. “We hebben in de tweede helft matig gespeeld. We waren ongeduldig en speelden teveel de lange bal. Na rust hebben we niet veel gecreëerd. DZC was gevaarlijk in de counter dankzij slordig spel van ons. Tim Noordman hield ons op de been”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen, die nog steeds tevreden naar de ranglijst kijkt. “We hebben alles in eigen hand. Bij winst tegen SDC Barneveld komen we op vijf punten”, aldus Roelofsen.