De Brug

Maandag, 21 september 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen haalt trefzekere Kees Tol

Go-Ahead Kampen haalt trefzekere Kees Tol
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN - Go-Ahead Kampen heeft de eerste versterking voor komend seizoen binnen. De Kamper eersteklasser heeft een akkoord bereikt met Kees Tol over komend seizoen. De spits komt over van zondaghoofdklasser Alphense Boys.

De 33-jarige in Volendam woonachtige spits is bij Alphense Boys momenteel topscorer van de zondag hoofdklasse A met 12 doelpunten. In competitieverband wist hij in zijn loopbaan tot dusver 153 keer het net te vinden. Vorig seizoen was hij 15 keer trefzeker bij zaterdag hoofdklasser Spijkennise en de aanvaller werd in de jaren daarvoor op handen gedragen bij SV Spakenburg. Daar maakte de goaltjesdief en publiekslieveling in de topklasse, tweede en derde divisie tussen 2013 en 2018 maar liefst 76 doelpunten. In Spakenburg speelde hij samen met Michael Lanting en Adi Draganovic en Tol gaf zelf aan dat hij het geweldig vindt om weer met hun samen te gaan voetballen.

In het seizoen 2012-2013 was hij in de topklasse 26 keer trefzeker bij Noordwijk. Daarvoor was hij in het profvoetbal actief inbij Cambuur Leeuwarden en in zijn eigen woonplaats bij FC Volendam.

Naast het aantrekken van Tol hebben ook Julian Hellendoorn, Daan van Enk, Jim Strieker en Cor Straetemans een jaar bijgetekend. Eerder werd al bekend dat Arjan Wiegers, Wilbert Wessels, Laurens van Keulen, Nick Hendriks, Dennis van der Wal, Adi Draganovic, Michael Lanting, Jurrian Zandbergen, Bram van Enk en Sven Hellendoorn nog een jaar doorgaan bij Go-Ahead.