De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead Kampen doet zichzelf tekort tegen koploper

Go-Ahead Kampen doet zichzelf tekort tegen koploper
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag met 1-3 verloren van koploper NSC Nijkerk. Het was de vijfde nederlaag op rij, maar er had zeker meer ingezeten voor de ploeg van trainer Marco Roelofsen.

In de eerste helft waren de beste kansen voor Go-Ahead. In de 16e minuut had Jurrian Zandbergen de score kunnen openen, maar hij schoot naast. Vlak voor rust was Go-Ahead twee keer gevaarlijk. Na een goede actie van Arjan Wiegers werd een schot van Wilbert Wessels gepareerd door de keeper. Vlak daarna werd een schot van Wiegers gepakt door de goalie. NSC kon er maar weinig tegenover stellen, maar ging wel rusten met een voorsprong. In de blessuretijd werkte Eyup Termelez een voorzet vanaf links binnen. “Het was heel vervelend dat we een doelpunt tegen kregen. Na vier nederlagen werkt dat dubbel hard door”, aldus Roelofsen.

NSC kreeg in de 51ste minuut de mogelijkheid om op 0-2 te komen. Na balverlies van Nick van der Kooi kon Termelez afdrukken, maar keeper Tim Noordman wist met zijn voet redding te brengen. Zes minuten later had Go-Ahead pech dat Laurens van Keulen ongelukkig een doelpunt van Go-Ahead in de weg stond. Een vrije trap van Wiegers passeerde de goalie, maar ketste af op het lichaam van Van Keulen. In de 60ste minuut kwam de volgende tegenslag voor Go-Ahead. Yannick Cornelisz benutte een strafschop. Drie minuten later was Wessels dicht bij de aansluitingstreffer. Zijn uithaal werd op fraaie wijze gepakt door de NSC-doelman.

Even later kwam Go-Ahead wel tot scoren. Nadat een corner werd doorgekopt door Wessels werkte Zandbergen de 1-2 binnen via de onderkant van de lat. Invaller Julian Hellendoorn had in de 75ste minuut de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn inzet ging voorlangs. In de laatste tien minuten trok NSC de wedstrijd definitief naar zich toe. In de 82ste minuut stond de paal de 1-3 nog in de weg. In de 87ste minuut besliste Mauro Peters het duel door raak te koppen uit een vrije trap.

Roelofsen noemde de nederlaag ‘vervelend’. "Na een leuke eerste periode gaat het nu heel beroerd met vijf nederlagen op rij. Ik was liever met een fijner gevoel de winterstop ingegaan, maar dat is helaas niet zo.” Toch ligt Roelofsen niet wakker van de mindere periode van Go-Ahead. “We creĆ«ren nog wel kansen. Maar wat ons in het begin mee heeft gezeten, zit nu tegen. Vijf keer achter elkaar verliezen, komt hard aan, maar er is geen man overboord. Straks krijgen we de kans om het weer goed te maken.” In de voorbereiding op het tweede gedeelte van het seizoen gaat Go-Ahead in januari op trainingskamp in Spanje.