De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead in de counter geslacht door DZC '68

Go-Ahead in de counter geslacht door DZC '68Go-Ahead in de counter geslacht door DZC '68
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Go-Ahead Kampen is zaterdag voor de derde keer op rij onderuit gegaan. Dit keer was DZC ’68 met 0-3 te sterk.

In de eerste helft zag het er zeker niet naar uit dat Go-Ahead zo ruim zou gaan verliezen van de ploeg uit Doetinchem. De ploeg begon goed en kreeg enkele kansen. Wail Doufikar schoot over en een stift van Arjan Wiegers belandde net naast het doel. Vervolgens sloeg DZC in de eerste aanval direct toe. Meron Zehaye bekroonde een counter met een doelpunt.

Go-Ahead ging daarna verder met kansen creëren. Wilbert Wessels schoot hard naast en een inzet van Jurrian Zandbergen werd net van de lijn gehaald. Een schot van Wessels werd gepakt door de keeper. In de 40ste minuut was de ingevallen Julian Hellendoorn (vervanger van de geblesseerd geraakte Nick Bakker) dicht bij een doelpunt, maar wederom wist DZC op het nippertje redding te brengen. Go-Ahead claimde dat de bal achter de lijn was geweest, maar de arbiter liet doorspelen. Een minuut later kreeg Go-Ahead weer een tegentreffer om de oren. Wederom waren de bezoekers effectief in de counter.

Na rust werd het de missie van Go-Ahead al snel uitzichtloos. In de 58ste minuut was DZC weer trefzeker via een counter. Go-Ahead kon zich daarna niet meer oprichten. Alleen Zandbergen zorgde voor opwinding. Hij raakte de lat.

“In de eerste helft hebben we redelijk gevoetbald, maar we hebben de kansen niet benut. De tegenstander strafte de fouten wel af. De tweede helft was minder”, aldus Go-Ahead-trainer Marco Roelofsen. Hij kon geen beroep doen op Bram van Enk, Adi Draganovic en Laurens van Keulen. Daarnaast viel Nick Bakker in de 15e minuut geblesseerd uit. “We hebben wat tegenslag, maar door hard werken komen we dat wel weer te boven”, aldus Roelofsen.