De Brug

Dinsdag, 4 augustus 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Go-Ahead de nacompetitie in na zege op Hierden

Go-Ahead de nacompetitie in na zege op Hierden
Foto: Foto Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Go-Ahead Kampen kan zich opmaken voor de nacompetitie. De ploeg van trainer Marco Roelofsen won met 2-1 van Hierden door twee treffers van Jurrian Zandbergen. Omdat Bennekom won van DTS (kampioen derde periode) en SDV Barneveld onderuit ging bij NSC Nijkerk neemt Go-Ahead als de nummer drie van de competitie de periode over van kampioen NSC Nijkerk.

In het eerste bedrijf viel er weinig te beleven. “De eerste helft was niet zo heel erg goed. Maar als je een resultaat wilt behalen, moet je geduldig zijn. Eerst zaaien en dan oogsten”, aldus Marco Roelofsen.

De eerste oogst werd al snel in de tweede helft binnengehaald. Na een vrije trap van Nick Hendriks schoot Jurrian Zandbergen in de 53ste minuut raak. De routinier was deze middag van grote waarde voor Go-Ahead. In de 72ste minuut maakte hij ook de 2-0 na een goede actie van Arjan Wiegers. Zandbergen deed dat op sierlijke wijze door de bal achter zijn standbeen langs in het doel te werken. In de 82ste minuut was Go-Ahead dicht bij de 3-0. Wiegers raakte de lat. Een minuut later voorkwam Timothy Fechter de 2-1 door de bal van de lijn te halen. In de 84ste minuut viel de 2-1 alsnog. Go-Ahead kwam daarna nog even in de problemen, maar keeper Tim Noordman bracht redding op een kopbal van Hierden.

Door deze zege eindigt Go-Ahead op een verdienstelijke derde plek in de eerste klasse D. “Daar ben ik zeker content mee wetend waar we vandaan komen. De jongens moesten dit seizoen wennen aan een andere manier van voetballen. Proberen op te bouwen en geduldig zijn. Het oogt minder spectaculair, maar het is wel effectief. We zijn derde in de competitie en daarvoor verdient iedereen een compliment”, aldus Roelofsen.