De Brug

Dinsdag, 7 april 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Gerrit Hamer vindt het na ruim 35 jaar trainerschap mooi geweest

Gerrit Hamer vindt het na ruim 35 jaar trainerschap mooi geweest
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh
(door Gerard Meijeringh)

ZALK - Gerrit Hamer stopt aan het einde van dit seizoen bij Zalk als hoofdtrainer. Hij is bezig aan zijn vierde jaar bij Zalk. “Het is mooi geweest. Vier jaar is een mooie tijd”, aldus Hamer, die zichzelf niet ziet terugkeren als hoofdtrainer.

Hamer is al ruim 35 jaar actief als trainer, maar het lijkt er sterk op dat hij definitief stopt als trainer. “Opnieuw beginnen? Ik denk niet dat dat gaat gebeuren. Als ik volgend seizoen stop bij Zalk ben ik 61 jaar."

Hamer bracht Zalk in 2018 naar de derde klasse met het kampioenschap in de vierde klasse C. Het afgelopen seizoen slaagde hij er niet om Zalk in de derde klasse te houden. Een belangrijke reden om te stoppen is dat hij na meerdere gebeurtenissen in de privésfeer tijd wil vrijmaken voor andere dingen. “Ik ben gaan nadenken. Ik wil minder gebonden zijn en andere dingen doen. Ik ben hoofdtrainer en heb een volledige baan. Ik heb het gevoel dat ik 24 uur per dag onderweg ben. Dat heb ik steeds goed volgehouden en dat lukt nog steeds, maar ik wil meer vrijheid”, aldus Hamer.

Daarnaast heeft hij het gevoel dat er niet meer inzit bij Zalk. “De randvoorwaarden zijn minder ingevuld dan voorheen. Ik wil komend jaar niet als bezigheidstherapeut aan de slag. Zalk bevindt zich op een kantelpunt. Of doorgroeien of een vierdeklasser in de marge blijven.”

Hij wil zijn periode bij Zalk heel graag goed afsluiten. “Als we fit blijven, hebben we een ploeg die hoger hoort te staan dan waar we nu staan. Tegen geen enkele ploeg zijn we tekort gekomen, maar we hebben onszelf tekort gedaan door het missen van teveel kansen en onachtzaamheid."