De Brug

Maandag, 1 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Gekortwiekt Go-Ahead machteloos tegen SDV Barneveld

Gekortwiekt Go-Ahead machteloos tegen SDV Barneveld
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag met 1-2 verloren van SDV Barneveld. Het krachtsverschil tussen beide ploegen was veel groter dan de uitslag doet vermoeden. SDV Barneveld was oppermachtig en Go-Ahead maakte een machteloze indruk.

Go-Ahead zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Na de zware blessure van Jurrian Zandbergen in de voorbereiding kampt trainer Marco Roelofsen al wekenlang met personele problemen. Zaterdag kon hij geen beroep doen op Wilbert Wessels en Dennis van der Wal. En dat was te merken. Voorin maakte Go-Ahead nauwelijks iets klaar. Achterin was de ploeg kwetsbaar. Het weifelende optreden van keeper Niek Bongers versterkte dit, hoewel wel moeten worden gezegd dat de goalie zich in de tweede helft prima herstelde en zich na rust onderscheidde met goede reddingen.

De wedstrijd was nog geen twee minuten oud of SDV Barneveld was al dicht bij de openingstreffer. Adi Draganovic kon net op tijd een treffer van de gevaarlijke Ricardo Mengerink voorkomen. In de eerste helft deed Go-Ahead qua veldspel niet eens veel onder voor SDV Barneveld, maar de ploeg kon nauwelijks iets creëren. Samir Merraki fungeerde noodgedwongen als spits. Hij werkte hard, maar het werd ook duidelijk dat hij op deze positie niet goed tot z’n recht komt.

In de 22ste minuut kwam SDV Barneveld op een logische voorsprong. Kevin Ooms legde de bal met gevoel over de Kamper verdediging heen. Oud Go-Ahead-speler Luuc Knul verschalkte doelman Bongers vervolgens met een lob. Go-Ahead bleef daarna met meer geluk dan wijsheid gevrijwaard van de 0-2. Maarten van de Groep en Luuc Knul raakten de lat.

Go-Ahead kon er nauwelijks iets tegenover stellen. In de 21ste minuut was er na een goede aanval een schietkans voor Adi Draganovic, maar hij schoot over. In de 33ste minuut mikte Merraki na een goede beweging naast. In de 41ste minuut pingelde Merraki in de kleine ruimte en legde goed af op Niek van Enk. Zijn schot werd door goalie Ruben van de Streek knap over het doel getikt. Twee minuten later viel de 0-2. Mengerink kreeg veel te veel ruimte om aan te leggen en de nummer tien van SDV Barneveld schoot raak.

Na rust waande SDV Barneveld zich af en toe in een speeltuin. De ploeg kreeg legio kansen om de wedstrijd te beslissen, maar weigerde het genadeschot te geven. Dat werd de ploeg in de slotfase bijna nog fataal. Roelofsen bracht Sven Hellendoorn en even later Julian Hellendoorn. In de 87ste minuut sloeg Go-Ahead ineens toe. Een vrije trap van Michael Lanting werd binnen gekopt door Laurens van Keulen. Ook daarna lukte het SDV Barneveld niet om grote kansen om te zetten in doelpunten. Go-Ahead bleef in leven en bijna had Go-Ahead nog een punt gepakt. Merraki kopte de bal door, waarna Van Keulen een prima schot afleverde. Doelman Van de Streek had echter een prima redding in huis en voorkwam daarmee de onterechte gelijkmaker.

“Het was jammer dat ik de 2-2 niet maakte, al hadden we dan wel iets teveel gekregen”, aldus Laurens van Keulen, die zich zorgen maakt over het gebrek aan stootkracht bij Go-Ahead. “Dat we bijna niets creëren baart me zorgen.” Trainer Roelofsen zit elke week met angst en beven te wachten op nieuws over geblesseerde spelers. “Door de blessuregolf is het elke week lastig om tot een selectie te komen. We hebben nog geen enkele keer in dezelfde samenstelling gespeeld. We creëerden vandaag heel weinig. Het wordt er niet gemakkelijker op, maar we moeten dicht bij elkaar blijven en hard blijven werken. We moeten ons eigen spelletje blijven spelen en wachten tot iedereen weer fit wordt. Tot zolang moeten we de schade zien te beperken.”