De Brug

Donderdag, 4 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Geen feestje voor dames Reflex na definitieve afsluiting volleybalcompetitie

Geen feestje voor dames Reflex na definitieve afsluiting volleybalcompetitie
Foto: Tennekes
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN - Voor de teams van Reflex en Set Up zit het volleybalseizoen erop. Vorige week besloot de NeVoBo om alle competities per direct te stoppen. Het abrupte einde van het seizoen werd met gemengde gevoelens ontvangen bij het eerste damesteam van Reflex. “Dit is als een mokerslag aangekomen”, aldus trainer Gerran Eibrink van het eerste damesteam van Reflex.

De volleybalsters van Reflex hadden juist een grote stap gezet naar de titel in de promotieklasse D. Door een 2-3 zege bij de nummer twee CSV 2 was Reflex als koploper zes punten los met nog vier wedstrijden te gaan. Vervolgens werd de competitie stilgelegd. Dat de volleybalsters van Reflex hun goede uitgangspositie niet meer kunnen verzilveren, zorgt voor teleurstelling bij de Kamper volleybalvereniging.

De vraag is hoe de competities daadwerkelijk worden afgesloten. Hoe zit het met promotie en degradatie? De NeVoBo riep de leden vorige week woensdag op om mee te denken hoe er voor het seizoen 2020-2021 een ‘eerlijke’ competitie kan worden gemaakt. Eibrink stelt voor om de kampioen wel te laten promoveren. “Maar geen degradatie. En dan moet je voor komend seizoen een versterkte degradatieregeling invoeren.” Volgens Eibrink zou het ook eerlijk zijn om de huidige stand te hanteren. “Je zit nu op ruim driekwart van de competitie. Het is al heel pijnlijk dat je geen prijs krijgt uitgereikt als kampioen. Maar het is nog zuurder dat je niet promoveert, terwijl je dat wel verdient.” Volgens Eibrink is het belangrijk dat zijn ploeg een stap omhoog kan maken. “Wij horen niet in de promotieklasse thuis.” Ook Sandor van Straten, de laatste wedstrijden hoofdtrainer bij de heren van Reflex, vindt dat de dames van Reflex omhoog moeten. “Dames 1 verdient het om te promoveren. Ze hebben er heel hard voor gewerkt. Laat de koplopers promoveren en de laatste ploeg in elke klasse degraderen. Dat is denk ik het eerlijkst.”

Trainer Peter Gaillard van Set Up weet dat de NeVoBo niet iedereen tevreden kan stellen. “Je krijgt altijd kritiek. Er zijn altijd verenigingen waarbij het niet goed uitpakt. Je moet op zoek naar het meest eerlijke scenario. Ik vind het nemen van de huidige stand als uitgangspunt niet eerlijk. Niet iedereen heeft dezelfde weerstand gekregen. Neem dan de helft van het programma. Dan heeft iedereen elke tegenstander één keer gehad.” Volgens Gaillard moeten clubs verder kijken dan naar het eigen belang. “We moeten met z’n allen nadenken hoe het verder moet. De NeVoBo heeft een aantal ideeën en leden hebben ideeën. Zet dat naast elkaar. Dat zorgt voor nieuwe inzichten.”