De Brug

Vrijdag, 5 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Gebrek aan scorend vermogen breekt Zalk op

Gebrek aan scorend vermogen breekt Zalk op
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – In de strijd tegen degradatie heeft Zalk wederom een nederlaag te verwerken gekregen. BAS won met 0-2, maar daarmee werd de ploeg uit Biddinghuizen rijk beloond. Zalk was de bovenliggende partij, maar verzuimde om goed uitgespeelde kansen om te zetten in doelpunten.

En dus was het niet vreemd dat de teleurstelling overheerste bij Zalk-trainer Gerrit Hamer. “We hebben het hartstikke goed gedaan, maar onszelf niet beloond via het afmaken van de kansen.”

Zalk was de betere ploeg, maar verzuimde om afstand te nemen. In de tweede helft toonde BAS zich bij een kansrijke situatie in de 55ste minuut buitengewoon efficiënt. Via de kluts kwam BAS gelukkig in balbezit. Sam Lagerweij maakte het vervolgens fraai af. Een hard gelag voor Zalk dat BAS in grote delen van de wedstrijd onder druk had gezet. Ook na de 0-1 bleef Zalk druk uitoefenen op BAS. Trainer Hamer gooide er nog een extra aanvaller bij. Zalk creëerde nog enkele mogelijkheden, maar de gelijkmaker bleef uit. Vlak voor tijd besliste BAS het duel via een uitval.

“Het is moeilijk om positief te blijven, maar als je dit de rest van het seizoen kunt laten zien, dan ga je punten pakken”, aldus Hamer.