De Brug

Zaterdag, 30 mei 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Friso Buiter maakt selectie Reflex compleet

Friso Buiter maakt selectie Reflex compleet
Redactie: Gerard Meijeringh

KAMPEN – Met het aantrekken van de 16-jarige Friso Buiter heeft Reflex de selectie van het eerste herenteam compleet. Hij is na Wessel van Lunzen, Jesse Schuitmaker en Thomas Botter de vierde aanwinst van de Kamper volleybalvereniging.

Na het afscheid van spelverdeler Roel Hendriks moest Reflex op zoek naar een vervanger. Verschillende talentvolle spelers kwamen meetrainen bij Reflex, waaronder Buiter. Hij liet een zeer goede indruk achter. “Deze 16-jarige Havo-scholier nam het heft in handen en maakte een gretige volwassen indruk. Met volle inzet in de laatste trainingsweken werd duidelijk dat een komst naar Hanzestad Kampen een goede optie bleek voor beide partijen”, zo laat Reflex weten.

Hendriks heeft er zin om bij Reflex te gaan spelen. Buiter denkt dat hij zich goed kan ontwikkelen bij Reflex. “Ik heb veel zin om bij Reflex te gaan spelen. Het niveau is erg hoog en de sfeer in de groep is heel prettig.

Trainer/coach Henk Gootjes is erg blij met de nieuwe jonge spelverdeler. “Friso is jong, ambitieus en heeft lef. Hij heeft al mooie dingen tijdens de trainingen laten zien. Verder kan hij zich nog enorm ontwikkelen."

Met de vier versterkingen heeft Reflex een behoorlijke verjonging ingezet. Deze verjonging vindt niet alleen plaats bij heren 1, maar ook bij heren 2, waar dit seizoen jeugd wordt ingepast in de selectie en waar een koppeling gelegd wordt met talentvolle spelers uit de jeugd die volop mee gaan trainen. De nieuwe trainer van heren 2, Rijk Binnenkamp die overkomt van Blauw-Wit Oldebroek, gaat daarnaast een assisterende rol spelen bij heren 1, zodat er nog meer verbinding wordt gelegd tussen heren 2 en heren 1.