De Brug

Dinsdag, 2 juni 2020

Al het nieuws uit Kampen, IJsselmuiden e.o.

Fit KHC pakt een punt in Barneveld

Fit KHC pakt een punt in Barneveld
Foto: John Zoetebier
Redactie: Gerard Meijeringh

(door Christiaan Schutte)

BARNEVELD – KHC heeft zaterdag met 0-0 gelijk gespeeld tegen SDV. Na een wedstrijd waarin weinig kansen vielen te noteren, maar die zich wel in een hoog tempo afspeelde, was dat een terechte eindstand.

“We hebben voor de achtste keer dit seizoen de nul gehouden”, aldus trainer Herman Oosterhaar, die dat een compliment waard vindt. “Dat zegt wel wat.” Ook toonde de oefenmeester zich na afloop tevreden over de fitheid van zijn team. “Het was een warme middag op kunstgras. En toch lag het tempo juist heel hoog. Aan het einde zag je wel dat beide teams daar wat meer moeite mee kregen, maar het team is fit.”

In de eerste helft kreeg KHC na ongeveer een half uur spelen een goede kans. In de omschakeling was het Karim Gabara die in een 1-op-1-situatie de SDV-goalie probeerde te passeren. Zijn lob ging echter naast het doel. Na de rust was er een grote kans voor de thuisploeg, waarbij de bal nog net voor de doellijn kon worden weggehaald.

Het 0-0 gelijkspel was dan ook een terechte uitslag in de ogen van Oosterhaar. Ook omdat beide teams elkaar qua veldspel over negentig minuten goed in evenwicht hielden. De scheidsrechter trok slechts één keer een kaart: geel voor Gabara.